Novak otkrio kakvo je stanje sa povredom

Najbolji srpski teniser i osvajač 22 Grend slem titule od kojih su 9 sa Australijan open Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Melburnu nakon pobede nad domaćim teniserom Aleksom De Minorom (3:0).

Novak je nakon pobede otkro zašto je bio toliko ubedljiv:

- Jer sam želeo. Dobro veče svima. Hvala što ste došli. Ne mogu da kažem da mi je žao što niste gledali dugačak meč - započeo je Nole.

- Stvarno sam želeo da pobedim 3-0 jer nikad se ne zna šta će biti na terenu. Nosiš se sa mnogim stvarima na i van terena - dodao je srpski teniser.

Minor je prućio otpor samo u prva 4 gema:

- Mislim sam da su prvih četiri-pet gemova bili veoma tesni. Samo jedan brejk u prvom setu. Posle brejka sam počeo da se osećam slobodnije i opištenije, da mogu da prolazim agresivnije. Osetio sam da je on nervozniji na kraju prvog i početkom drugo seta i osetio sam da je to moja prilika da koristim svoje šanse. Tenis može da se promeni u momentima, trenucima, poenima. Zadžao sam fokus i odigrao najbolji meč ove godine - izjavio je Đoković.

Otkrio je Nole kakvo je stanje sa povredom:

- Večeras nije bilo očigledno da imam problema sa povredom. Nisam ostio ništa. Danas je bilo sjajno. Hvala medicinskom timu, mom fiziju Bobu. Svima koji su mi pomogli da nastavim da igram. Ali ne želim da slavim prerano. Osećao sam se dobro prvi meč, drugi ne tako dobro, tako da znam da stvari mogu vrlo brzo da se promene. Zadovoljan sam kako sam se kretao, kako sam udarao loptu. Hajde da nastavim tako - optimističan je srpski teniser.

U borbi za polufinale Novak će odmeriti snage sa ruskim teniserom Andreom Rubljovim. Meč je zakazan za sredu ujutru u našem vremenu.

- On je konstatno u Top 10. Sjajno igra, pogotovo servis i forhend iz ćoška. Eksplozivan je igrač. Nadam se da će biti kao danas sa De Minorom - zaključio je Novak.

Autor: redportal.rs