Š A M P I O N 🥇

Kako prenosi portal Politika, Novak Đoković savladao je Grigora Dimitrova sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:4 i u sledećem kolu će igrati protiv Aleksa de Minaura.

Pobedio je Đoković svog prijatelja i protivnika, ali nadasve pobedio je sebe. Bugarina Grigora Dimitrova pobedio je u trećem setu rezultatom 6:4 u gemovima. I pored nekoliko masaža i bolnih grimasa tokom meča Novak je uspeo da prvenstveno preciznim servisima i sigurnom igrom prevaziđe sve teškoće, privede meč kraju i osvoji pobedu za osminu finala Australija opena.

Novak nije iskorstio tri set lopte na 5:3, Bugarin je strpljivo sačekao jedan loš gem Novaka i doveo meč u taj brejk sa 6:6 gde je Novak sigurnom igrom ipak preveo prvi set u svoju korist i vodi sa jedna prema nula (7:6).

Sigurnom igrom Novak Đoković sređujer stvari i uspostavlja vođstvo od 2:0 u setovima protiv Grigora Dimitrova (7:6, 6:3)

Rezultatski, za Đokovića je drugi set bio lakši nego prvi. Ipak, Đoković je na brejk morao da čeka sve do šestog gema. Dimitrov je, kao i u prvom setu, veliki broj grešaka konpenzovao odličnom i agresivnom igrom sa osnovne linije. Srpski teniser je imao tri prilike da oduzme servis protivniku i pre šestog gema, ali ih nije iskoristio. Drugi set je završen rezultatom 6:3 u korist najboljeg srpskog tenisera.

Autor: politika.rs