Karijeru je započeo davne 1963. godine.

Jedan od najpopularnijih pevača Balkana Crnogorac Zoran Kalezić preminuo je od posledica karcinoma pluća. Karijeru je započeo najgorom i najtežom stazom, sada već davne 1963. godine, kada je u veliki grad kao dečak došao sa sela.

- Moj otac bio je ugledni novinar, a ja sam bio neugledan zbog toga što me muzika opila. Pevao sam na italijanskom jeziku, a onda su pričali da pevam okupatorske pesme, a ja sam živeo za to da slušam nove pesme sa San Rema. Otac me terao da dođem kući u 10 sati naveče, a meni tek započinje muzika tada u kafani. Onda sam obećao ocu da ću završiti sve škole, fakultet, samo da me pusti da pevam. Otišao sam u Beograd, živeo par godina u podrumu. Tu sam napisao danas antologijsku pesmu Željo moja, srce gori da se vrati Crnoj Gori. Tada sam bio zakleti roker - govorio je Kalezić u decembru 2022. godine, u jednom od poslednjih intervjua koji je dao medijima.

On je u tom intervjuu, kako piše Express, izjavio da je Džej umro na vreme.

- Upravo ću se nadovezati na ono što sam rekao o estradi. Ma, koliko mi ga žao bilo, on je umro na vreme. Svi smo rođeni da bi umrli, neko pre, a neko ranije. Niko nikada neće više snimiti takve balade koje je Džej snimao. On je bio jedna vesela ljudska veličina, svakog uveseljavala. Imao je sve, dok je bio popularan oko njega je uvek i u svakom momentu bilo oko dvadesetak ljudi, živeo je punim plućima. Kada je sve to nestalo, kada su ga obuzeli neki poroci, svi su nestali oko njega, osim članova njegove uže porodice. To je užas i to je Balkan. Zbog toga mislim da je otišao na vreme, otišao je kao veliki Džej, a ne da ode totalno poražen od života. Ja zavidim ljudima koji tako na vreme umru, odu kada je vakat za to.

Autor: Express