Smanjite ukočenost tehnikom koja može izgledati smešno, ali je užasno efikasna 😯

Identifikovaćete se sa mnogima koji moraju da rade za računarom, što često rezultira bolovima u leđima, struku i vratu.

Osim toga, kada dugo radite ispred računara, bez pauze ili razgovora sa nekom osobom, ne shvatate koliko se stresa akumulira. Vežba za lice koju ćete videti izvedena je za samo 60 sekundi i možete je videti kao pauzu.

View this post on Instagram

A post shared by Physical Therapist + Yoga (@lara.heimann)

IZVOR: IG / lara.heimann

- Znamo da kada sedimo ispred računara, najveći deo posla obavlja vrat. A kako je tako lako izgubiti osećaj za vreme rada i koliko je naše držanje pogrešno, na kraju se pitamo zašto nas tako često boli glava i zašto nas boli svuda. Uglavnom u gornjem delu tela. Ali postoji način da krv ponovo pravilno cirkuliše, tehnikom koja može izgledati smešno, ali je užasno efikasna - kaže fizioterapeutkinja Lara Hajman.

Vežba lica korak po korak - Sednite uspravno u stolicu. Ako nosite naočare, skinite ih. Napravite krug prstima obe ruke preko očiju. Kao da ste žena mačka. 😻 Preostali prsti postaju poput maske na licu. Podignite laktove i spustite vilicu nekoliko puta. Spustite ruke i jednu dovedite iza glave, a drugu ispred stomaka i okrenite torzo u oba smera. Savijte glavu na obe strane bez pritiskanja. Nežno i mirno, samo da oseti da se odmara. Uradite lice mačke ponovo i proverite da li se osećate drugačije. Najverovatnije će se bol i ukočenost smanjiti. Dovoljno je svega 60 sekundi za ovu vežbu da vam bude mnogo lakše i lepše.

Autor: redportal.rs

#opustite se

#relaks

#relax

#vežba