Odluka će se saznati u predstojećim danima

Nakon iznenadnog otkaza, koji je italijanski tim iz Bolonje uručio srpskom košarkaškom stručnjaku Aleksandru Đorđeviću, stiže vest da će jedan od potencijalnih trenera koji će sesti na klupu Virtusa biti upravo Željko Obradović, srpski stručnjak koji je zvanično najtrofejniji trener u Evropi.

Dan nakon što je isključen na utakmici protiv Dinamo Sasarija, srpski stručnjak Aleksandar Saša Đorđević dobio je otkaz u Virtusu!

Ta vest je iznenadila kompletan sportski svet, naročito nakon uspešnog starta italijanskog tima u Evrokupu sa maksimalnim skorom od 7 pobeda i do sada nijednog zabeleženog poraza.

Međutim, Virtus ne blista na domaćoj sceni. Tim iz Bolonje zauzima 4. mesto sa skorom od 5 pobeda i 4 poraza.

Ovim potezom uprave, postoji mogućnost da je ostanak u timu ugrožen i za srpskog košarkaša Miloša Teodosića i Stefan Markovića.

Željko Obradović je jedan od kandidata za mesto trenera Virtusa.

Kako piše La Republika, italijanski tim razmatra 3 elitna imena među trenerima. Željko Obradović je na 1. mestu nakon što je završio svoj posao u Fenerbahčeu, a tu su još i Luka Banki i Serđo Skariolo!

Obradović je napustio Fenerbahče prethodnog leta, nakon što je proveo 7 godina u klubu, tokom kojih je osvojio i Evroligu 2017. godine.

U narednim danima saznaćemo konačnu odluku uprave italijanskog Virtusa iz Bolonje.

Autor: redportal.rs

#Otkaz

#aleksandar djordjevic

#zeljko obradovic