Ana Štajdohar za Redportal.rs govori o sebi, muzici i svojoj novoj pesmi Deja Vu

Ana Štajdohar je skoro izbacila novu pesmu Deja Vu. Stil pesme je u retro fazonu, koji je vrlo popularan danas, pa smo želeli da saznamo šta ona misli o ovom žanru uopšte. 😎

Nova pesma ima vajb 80-ih. Zašto misliš da se vraća taj stil danas?

Mnogo volim muziku osamdesetih, posebno synth pop iz tog perioda. U svetu je sve aktuelniji taj žanr. Nove osamdesete su inspirisale i mene da zajedno sa mojim dragim prijateljem i kolegom Srđanom Tanaskovićem napišem ovu pesmu. Obožavam novi retro zvuk i mnogo mi se sviđa kako zvuči Deja Vu! Tekst smo napisali Bane Raičević, Dragan Đorđević i ja. Saradnja sa njima mi je bila vrlo zanimljiva. Odlično su se ubacili u ulogu, razmišljali su iz ugla žene. Sa svakim sam pisala odvojeno, i na kraju se sklopio mozaik.

Pošto uz stil muzike propratno idu i modni stilovi, hteli smo da saznamo šta bi Ana najviše volela da vrati. Za grejače još ima vremena, izgleda. 😅

Elementi mode iz osamdesetih su već tu. Puf rukavi, naramenice, helanke, neon, metalik boje, animal print, veliki sakoi, sportska odeća u svakodnevnom životu... Očekujem povratak grejača u modu, dugo nisu bili aktuelni. 🔥 Inače, kada sam zamišljala stajling koji bi vizuelno ispratio singl Deja vu, zamislila sam upravo komade kakve sam kasnije pronašla kod naše dve fenomenalne dizajnerke, Tatjane Ostojić i Marije Canji. To su komadi koji su, upravo kao i pesma, osamdesete u sadašnjosti, novi retro. Baš ono što sam videla u svojoj glavi. Moram da pomenem i sjajnog fotografa Bracu Nadezdića, koji je savršeno razumeo moju viziju, nadogradio je i napravio savršene fotografije.
View this post on Instagram

A post shared by ANA ŠTAJDOHAR (@ana.stajdohar)

IZVOR: IG / ana.stajdohar

Sa retro stilom nezaobilazan je i uzor iz tog perioda, te nam je Ana otkrila sa kojom bi svetskom zvezdom volela da snimi duet 😎:

Hahahaha, pa hajde malo da maštam. Sa Madonom. Ali onom Madonom od pre 20 i više godina. Kao klinka sam je obožavala. Sve mi je bilo savršeno što uradi. U to vreme svidela bi mi se i tišina da ju je snimila.

Da li ćeš snimati spot za novu pesmu?

Imala sam nameru, ali je korona i meni, kao i svima drugima, pokvarila planove. Možda i snimim spot, možda se stvari promene nabolje, hej, treba biti optimista. 💪🏻

Foto: Printscreen YouTube

Šta misliš da najviše fali na domaćoj muzičkoj sceni? 🤔

Ima svačega. Nesto je manje, nesto više vidljivo. Koga zanima, pronađe. Volela bih da dam savet mladim autorima. Pišite, stvarajte muziku, iz srca, onako kako osećate i kako vi volite. Nije jedino važno da bude u trendu ili u trendingu, ne mora da se svidi svima. Radite muziku na svoj način, stići će do onih do kojih treba. Budite svoji.

Kako podnosiš ovu korona-godinu?

Dosta dobro. Kad uzmem u obzir sve strahove koje mi je donela, mislim da se dosta dobro držim, da je dobro podnosim, tj. da odlično uspevam da se pravim da mi nije ništa.

Šta ti je bila inspiracija da daš deci zanimljiva imena kao što su Lav i Nia?

Ime Nia je pronašao moj muž surfujući po netu. Zvučalo mi je lepo jer je imalo dva značenja: najsjajnija zvezda i smisao. Kada smo naknadno shvatili da su to još i naši inicijali, N(ikola) i A(na), ime nam je postalo prelepo. Svidela nam se simbolika, to je bilo ime koje smo tražili. Lavu sam ja dala ime. Moj sin se namučio pri rođenju, bila mu je obmotana pupčana vrpca oko vrata... Srećom, sve je na kraju bilo dobro. Dotad sam se dvoumila, a kada se rodio, znala sam da je on mali Lav.
View this post on Instagram

A post shared by ANA ŠTAJDOHAR (@ana.stajdohar)

IZVOR: IG / ana.stajdohar

Zašto je mala žena od velike slađa? 😅

Zato što se kraj nje muškarac oseća jos većim. Šalim se, ne znam, to je više pitanje za muškarce.

Koji je tvoj najnekorisniji "talenat"?

Imam talenat da otvorim kutiju lekova uvek na strani na kojoj je uputstvo.

Da li imaš neki uvrnut strah i koji?

Imam! 😂 Uvek moram da se pogledam u ogledalu posle brisanja nosa. Nema sile da to ne uradim. Moram da se uverim da je sve u redu, iz straha da nije, a da ja to ne znam.

Poruka za 2020. našim gledaocima, slušaocima, čitaocima?

Ljudi, neka nam je svima srećnija i normalnija 2021! Budite mi dobro, čuvajte se i glavu gore! ❤️

Autor: redportal.rs

#Ana Štajdohar

#intervju