Tokom Mundijala zabranjena prodaja najpopularnijeg alkoholnog pića

Zbog zabrane prodaje alkohola tokom trajanja Svetskog prvenstva u Kataru, jedan od glavnih sponzora Mundijala, popularna kompanija piva našla se u velikom problemu, ali je rešila šta će na kraju učiniti.

Planetarno popularni brend platio je 75.000.000 dolara za koncesiju za prodaju alkoholnog i bezalkoholnog piva, a trebalo je da im se vrati višestruko bolje!

Ipak, vlasti u ovoj državi, tačnije kraljevska porodica koja tamo vedri i oblači, izvršila je prtisak na FIFA i uspela u nameri da totalno zabrani prodaju alkohola na svih osam stadiona na kojima će se igrati mečevi!

Zbog toga će ova kompanija tokom trajanja Mundijala prodavati samo bezalkoholno pivo, a mogla bi da tuži FIFA i povrati deo dobiti, ali to nije baš verovatno!

Ono što je mnoge obradovalo je činjenica da je firma našla način da se reši logističkih troškova i tvrdi da će ogromne količine piva koje će ostati u skladištu pokloniti zemlji koja osvoji Svetsko prvenstvo u Kataru potpuno besplatno! Nema sumnje da bi "orlovi" dodatno usrećili navijače u Srbiji ukoliko se domognu prestižnog trofeja!

Autor: informer.rs

#besplatno

#pivo

#pobednik

#svetsko prvenstvo