Neodoljivi spoj čokolade i kokosa.

Kolač čine dve meke korice od kakao praha, dva sloja čokoladnog ganaša, kao i dva sloja mlečnog krema sa kokosom.

Kora: 10 kašika šećera, 50ml ulja, 50ml mleka, 5 kašika mekog brašna, 2 pune kašike kakao praha10, gr praška za pecivo

Ganaš za premazivanje kore: 300ml slatke pavlake, 200gr čokolade

Fil: 700ml mleka, 80gr pudinga sa ukusom slatke pavlake ( ili 80gr gustina), 6 kašika šećera, 60 gr kokosa, 200ml slatke pavlake

Priprema:

Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodavati postepeno žumanca, ulje i mleko uz mućenje.

Prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti mešanjem. Istresti u obložen pleh 35 x 25cm i staviti da se peče 25 do 30 minuta zavisno od rerne. Dok se kora peče skuvati fil. Pomešati puding, šećer i 200 ml mleka, a preostalih 500 ml staviti na vatru da provri.

Pre nego što provri dodati kokos, a zatim i puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se hladi. Kada se kora ohladi pošto će ona pre otopiti čokoladu u slatkoj pavlaci. Preseći koru na dva dela, obe isprskati mlekom, donju više, gornju manje ( kako biste je lakše preneli ). Na kore premazati otopljenu čokoladu ( ganaš ).

Ostaviti da se stegne dok se ohladi fil potpuno. Ohladjen puding izmiksirati. Posebno umutiti slatku pavlaku, onih 200ml. Po malo dodavati slatku pavlaku filu i mutiti. Na prvu koru naneti pola fila, pa staviti drugu koru i naneti ostatak fila.

Autor: Objektiv

#kokos

#kolač

#recept

#torta

#čokolada

#čokoladna torta