Producent je rekao da uspeh serije zavisi dosta od slike, odnosno uloženih para u fotografiju koja je malo drugačija u odnosu na našu produkciju

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je producent Uglješa Jokić koji je govorio o prikazivanju serije Zlatni dečko na svetskoj onlajn platformi Amazon prajm, čiji se početak poklopio sa Svetskim prvenstvom u Kataru.

Jokić je rekao da uspeh serije zavisi dosta od slike, odnosno uloženih para u fotografiju koja je malo drugačija u odnosu na našu produkciju, kao i od priče o kriminalcima u sportskom menadžmentu koja je zanimljiva na zapadu.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Ovo je njima strašno interesantno. Neko je prokomentarisao iz inostranstva: ‘Ovo je kao balkanska ‘Gomora’. Nije, daleko je od toga, ali njima je to jako zanimljivo - istakao je Jokić.

Prema njegovim rečima, serija ima zanimljive likove, a Denis Murić je oduševio svojim performansom.

Jokić je rekao da je za Zlatnog dečka skupljena ekipa koja je tehnički uradila posao najbolje što je mogla i sve se složilo i napravio se taj rezultat.

Kao najbolje sa ovih prostora, Jokić je posebno pomenuo dizajnera zvuka Aleksandra Protića i kompozitora Nemanju Mosurovića

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Sticajem okolnosti, zahvaljujući pandemiji kovid-19 serija je imala na raspolaganju i direktora fotografije koji je pre toga pet godina bio u Kini bio jedna od najpozanitjih, kao i jednog člana ekipe koji je radio u Marvelu film za Diznija.

- Napravili smo ekipu koja je bila najbolja u tom trenutku i ponosan sam što je na našem jeziku, naša priča i ide sad po svetu - naglasio je Jokić.

Nakon što je sa rediteljem Ognjenom Jankovićem proveo par godina na Zlatnom dečku, hteli su raditi druge projekte, ali Jokić priznaje da umesto toga sada lagano kreće pitanje gde je drugi deo.

- Sada smo u fazi da se piše drugi deo. Imamo napisanih par epizoda. Svašta novog će se desiti, ali nećemo raditi dok ne budemo sigurni da možemo da imamo isti ili da podignemo nivo - naveo je Jokić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Autor: Tanjug

#Tanjug reflektor

#Uglješa Jokić

#Zlatni dečko

#ide po svetu

#serija