Srbin je posle najturbulentnije sezone u kojoj su mu branili učešće na turnirima, nisu mu dodeljivali bodove, da je završi neverovatno

Novak Đoković je u finalu Završnog mastersa igrao prottiv Kaspera Ruda, Srbin je uspeo da slavi i po šesti put osvojio prestižni turnir, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Novak Đoković je kralj tenisa, kratko i jasno. Srbin je posle najturbulentnije sezone u kojoj su mu branili učešće na turnirima, nisu mu dodeljivali bodove, da je završi neverovatno. Srbin je po šesti put osvojio Završni masters.

Foto: Tanjug/Antonio Calanni

U prvom setu gledali smo veliku dramu. Obojica su neverovatno servirali. Na servis nisu dozvoljavali previše problema. Uspeo je u dva navrata Novak da dođe do brejk lopti, ali ništa više od toga.

Bilo je jasno da se Novak Đoković ne oseća dobro. Držao se često između poena za glavu, a ponovo je između gemova kamera uspela da uhvati kako se trese.

Foto: Tanjug/Antonio Calanni

To ga ipak nije obeshrabrilo. Igrao je sjajno na svoj servis, a na rivalov čekao greške. Uspeo je u 12. gemu da je dočeka.

Prvo je uz mrežu koja mu je bila naklonjena došao do brejk lopte, a potom je sjajnom razmenom i napadom iskoristio za 1:0 u setovima.Početak drugog seta gotovo kao preslikan prvom.

Dobio je Novak lakoćom prvi gem, odgovorio je Rud, a potom još jednom Novak. Tek u četvrtom gemu Đoković je uspeo da ga natera na greške i nešto dramatičniju igru.

Foto: Tanjug/Antonio Calanni

NOVAK ĐOKOVIĆ - KASPER RUD 7:5, 6:3

Dve brejk lopte imao je Srbin, iskoristio je prvu i poveo 3:1. Nakon toga je igrao kao sa druge planete i potvrdio brejk. Tek u šestom gemu pojavio se stari Rud koji je došao do 40:0.

Imao je Novak brejk prednosti, ali se ni tada nije predavao, trčao je po celom terenu, uspeo da vrati neverovatne lopte, ali je na kraju ipak Norvežanin ipak dobio gem.

Siguran je do kraja meča bio Đoković koji je nakon sat i po vremena servirao za meč i na kraju došao do šeste titule na završnom mastersu.

ĐOKOVIĆ POSLAO MOĆNU PORUKU: Preživeo sam svašta ove sezone, zato je trofej slađi

Novak Đoković je pobedom nad Kasperom Rudom uspeo da po šesti put u karijeri podigne trofej namenjen pobedniku Završnog mastersa, a nakon meča nije krio oduševljenje.

Sedam godina čekao je Đoković na šesti trofej na Završnom mastersu.

- Veliko je dostignuće s obzirom da osam najboljih igrača igra na ovom turniru. Uspeo sam da izjednačin rekord sa federerom. POsebno mi je značajan turnir zbog svega što smo ja i moja porodica preživeli ove sezone. Ovaj trofej je slađi zbog toga što sam ga čekao sedam godina. Ogromna je stvar. Pričao sam o ovoj sezoni, koliko je čudno sve, vežbao sam i neću da ponavljam ono što svi znaju. Bio sam na iglama tokom cele sezone, da li zbog turnira ili dozvola da učestvujem na turnirima, srećan sam što sam imao priliku da igram i osvojim ovaj prestižni turnir - poručio je Đoković, a potom analizirao meč.
- Finale je to. Ti mečevi budu odlučeni na jednu loptu. Jedan brejk bio je dovoljan u oba seta. Rud je igrao dobro u oba seta. U 12. gemu sam uspeo u prvom setu da ga nateram da igra. Zadovoljan sam kako sam igrao - poručio je Đoković.

IZVOR: TW / @golpedetenis

Autor: A. Ilić

#Kasper Rudo

#Novak Đoković

#Turnir u TOrinu

#masters