Đoković optimisičan: Srbija mora tada da igra

Srpski teniser Novak Đoković kaže da bi voleo da ode u Katar da pogleda neku od utakmica.

- Šta bre eventualno? Idemo u Katar! - navijački će Nole na spomen selektora Orlova.

- Doduše, oni su već otišli, a i ja bih voleo, iako imam dosta obaveza. Potrudiću se da odem na neku utakmicu; planirao sam da gledam finale – tako da zbog toga Srbija mora da igra u finalu! - optimističan je Novak.

Na pitanje kako je moguće spremati se za ovakav neverovatan, neobičan meč Đoković navodi da se on i njegov tim uvek trude da pokriju što više različitih scenarija:

- Što se tiče pripreme za ovakav meč, moj tim i ja se uvek trudimo da pokrijemo što više različitih scenarija i mogućnosti kako bismo se što bolje strateški i taktički spremili za svakog protivnika. Takav je slučaj bio i danas, i smatram da sam ušao u meč veoma pripremljen. Ipak, protiv ovako dobrog tenisera i jednog od mojih najvećih rivala tokom meča se dešavaju oscilacije sa obe strane. Dešavaju se i negativne promene u rezultatskom i fizičkom smislu, što je nažalost, bio slučaj kod mene u jednom delu meča. Dosta sam se umorno i fizički iscpljeno osećao danas – pogotovo između kraja drugog i kraja trećeg seta. Ali, kod rezultata 5-4 / 5-5 – u tih poslednjih 15 minuta – počeo sam da se osećam bolje, podigao mi se nivo energije i to je bila ohrabrujuća okolnost i činjenica.

Kako je dodao u tim situacijama morate da pronađete rešenje, da se usresredite na svoje prednosti, svoje vrline, snagu...

- Biće tu i mana koje će se u stanju umora manifestovati na razne načine, kada protivnik igra bolje od vas i pobeđuje vas. Nije kliše da u tim trenucima čovek mora da ostane sabran, da traži optimalnu ravnotežu koja mu odgovara... - zaključuje naš as.

Autor: Kurir

#fudbal

#katar

#đoković