Invazivna vrsta pustoši čitavu obalu, uništava ribarstvo i premešta čitave ekosisteme. 😲

Destilerija u Novoj Engleskoj specijalizovana za burbon viski pridružila se borbi protiv invazivne vrste rakova koristeći rakove za stvaranje iznenađujuće ukusnog viskija.

Ribari iz Nove Engleske već neko vreme se žale na zelene rakove koji proždiru njihove školjke, ali malo ko može da učini da ih zaustavi. Tamvort destilerija je smislila način da se bori protiv invazivnih vrsta dok širi svoje poslovanje. Stvorili su burbon natopljen rakovima, prikladno nazvan Crab Trapper.

Foto: Oddity /Skrinšot

Udruživši se sa lokalnim ribarom koji je ulovio hiljade zelenih rakova, destilerija Tamvort skuvala je rakove do temeljca koji je potom destilovan da bi se stvorio tajni sastojak za Crab Trapper. Koristeći istu kašu od 82,4% organskog kukuruza, 11% organske raži iz Mejn i 6,6% sladnog ječma za svoj novi viski kao i za popularni burbon Old Man of the Mountain, Tamvort je zatim mešavinu natopio mešavinom destilata rakova i 8 mešavina začina.

- Ono što nam ostaje je tečnost koja po svojoj prirodi prkosi kategorizaciji. Namenjen je da se pijucka, deli i istražuje sa prijateljima koji uživaju u detaljima i dubini svog života - kaže Steven Gras, vlasnik Tamvorta.

Foto: Oddity /Skrinšot

Crab Trapper se prodaje u bocama od 200 ml u online prodavnici Tamvorta, za 65 dolara po komadu. To je proizvod ograničenog izdanja, pa ako zvuči kao nešto što biste želeli da probate, bolje je da reagujete brzo.

Inicijativa za viski Crab Trapper pokušava da podigne svest o problemu zelenih rakova sa kojim se suočava Nova Engleska. Invazivna vrsta pustoši čitavu obalu, uništava ribarstvo i premešta čitave ekosisteme.

- Podižemo svest o problemu na zabavan i zanimljiv način. Želimo da više hrabrih duša u kulinarstvu odgovori na izazov: porazite neprijatelja jedući ga - rekao je Gras.

Problem sa zelenim rakovima je što na njima ima vrlo malo mesa, tako da njihova prodaja za hranu nije praktično rešenje.

IZVOR: YT / Brand Mysticism

Autor: redportal.rs

#Crab Trapper

#Destilerija

#nova engleska

#viski

#zeleni rakovi