Isplivala istina o vakcinama

Kako prenosi portal Mondo, bebama su davali novu vakcinu bugarskog proizvođača sa kojom do sada nisu imali iskustva, a koja je drugačije pakovana od vakcina koje su do sada davali, te u Frontu navode da je to razlog zbog kog je došlo do tehničke greške. Kad je uočen propust direktor fronta Željko Miković obavestio je kolektiv o daljoj proceduri Ministarstvo zdravlja.

Već se organizuju da započnu vakcinaciju sa kojom se ne kasni, jer praktično ima još 11 meseci da ta deca prime vakcinu. Ministarka zdravlja Danica Grujičić saopštila je na konferenciji kako je došlo do greške, kada je u GAK Narodni front 600 beba umesto BSŽ vakcine dobilo fiziološki rastvor.

Greška se desila na nivou jedne osobe, apotekarka je pogrešila. Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut ''Batut'' je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u Narodnom frontu, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja.

Na sajtu GAK Narodni front okačeno je obaveštenje o skandalu sa BSŽ vakcinama a koji je prvog radnog dana razotkrila nova ministarka zdravlja Danica Grujičić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Načelnik Odeljenja Neonatologije GAK Narodni front, prim. dr Tanja Lazić Mitrović, obaveštava roditenje novorođene dece, otpuštene sa Klinike u periodu od 16.09. do 19.10.2022. godine, da nisu vakcinisani BSŽ vakcionom.

BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biće sprovedena u GAK Narodni front prema rasporedu, koji će roditelji dobiti iz centra Klinike u narednim danima.

Podsetimo, u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front u Beogradu, 600 beba, rođenih u periodu od 16. septembra do 17. oktobra, umesto BSŽ vakcine dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je danas Grujičić, ističući da su sve bebe bezbedne i van životne opasnosti.

Autor: mondo.rs

#600 beba

#BSŽ

#Infuzija

#Narodni front

#Srbija

#bebe

#beograd

#deca

#gak

#medicina

#porodjaj

#rastvor

#skandal

#vakcine

#žene