On je istakao da MMF će biti naredne dve nedelje u Beogradu i da će se razgovarati o raznim temama

Ministar finansija Siniša Mali kazao je da su važni predstojeći razgovori sa MMF-om i naveo da naša zemlja ima najnižu stopu nezaposlenosti ikada.

On je istakao da MMF će biti naredne dve nedelje u Beogradu i da će se razgovarati o raznim temama.

- Aranžman sa MMF-om koji ističe u januaru 2023. Srbija je uspela da ostvari veliki broj reformskih ciljeva... Od 2015. godine, uspeli smo da odgovorimo na krizu... Ove godine ćemo imati preko 60 milijardi BDP. Imamo istorijski najnižu stopu nezaposlenosti ikada... Za prvih 9 meseci ove godine, imali smo tri milijarde evra stranih investicija uprkos krizi. Hoćemo da nastavimo reforme kao što su fiskalizacija, javne nabavke, kontrola javnih investicija. Razgovaraćemo o sa MMF-om o finansijskim aranžmanima, odnosno da vidimo kako da dođemo do jeftnijeg novca - rekao je ministar Mali za ra RTS.

Mali je istakao da Srbija i dalje ima najnižu cenu struje i gasa.

- Mi imamo dovoljno novca - istakao je on i dodao da vodimo ekonomsku politiku.

Mali je naveo da očekuje da će sledeće nedelje najverovatnije biti formirana nova Vlada, i istakao da će potom biti donet rebalans budžeta.

- Idemo sa povećanjem penzija od devet odsto, od januara od 12% - rekao je Mali i naveo da će zatim biti isplaćena pomoć mladima i pozvao da se prijave.

On je istakao da će pomoć mladima biti isplaćena pre Nove godine.

- Svako obećanje koje damo, ispunjavamo - naveo je on.

Autor: redportal.rs

#Ministar Mali

#penzije

#pomoć mladima