Devojčica pretrpela velike traume

Porodica male Kristine Ćirić iz Beograda, jučerašnji dan zauvek će pamtiti po, na žalost, stravičnom događaju koji je jedno prijatno popodne pretvorio u pravu dramu.

Što je najgore, ovo je moglo da bude sprečeno, s obzirom na to da građani ovog dela glavnog grada već godinama mole nadležne da reše problem sa velikim brojem napuštenih pasa, piše Blic.

Čitava drama počela je juče oko 13 časova, u Ulici Jovice Jasjevića, u Krnjači, naselja u predgrađu Beograda.

- Bilo je sasvim obično popodne, vreme ručka i u posetu su nam došle moja sestra i njena dvogodišnja ćerkica. Dan je počeo kao i svaki drugi, a onda se pretvorio u najveću agoniju naših života - počinje priču za Beograd na Blic tetka dvogodišnje devojčice Vesna Milosav Brkić.

Naime, nakon ručka njena sestra, odnosno majka male Kristine, sa njom je izašla u šetnju, nedaleko od kuće gde su došle u goste.

Foto: blic.rs/privatna arhiva

- Dete kao i svako dete, radoznalo i puno života, tokom šetnje prišla je malom crnom psu da ga pomiluje, ne sluteći šta će se desiti, i tu počinje naša agonija i borba - priča nam Vesna Brkić i dodaje:

- U tom trenutku, pas je nasrnuo na dete i krvoločno joj odgrizao prst na desnoj ruci. Toliko krvnički ju je ujeo, da nije hteo da pusti dok joj nije odgrizao ceo prst - prepričava tekta devojčice detalje drame koja se juče odigrala ispred njenog doma.

Devojčica je bolnici, nije životno ugrožena, ali je osim što je ostala bez prsta, doživela i veliku traumu. Dete je uz ogroman bol, dodaje, doživelo u velike traume, kako i njena majka.

- To je bukvalno bila borba sa psom, njega koji kidiše i moje sestričine i sestre da je isčupaju iz njegovih čeljusti - rekla je tetka male Kristine.

Foto: blic.rs/privatna arhiva

Nakon ujeda i te krvoločne borbe, majka male Kristine je nekako uspela brzo da se pribere i kontaktira Hitnu pomoć.

- U svom tom haosu i šoku, oni su njoj odgovorili da izlaze samo u slučaju životne ugroženosti i uputili su je da dete odvedu u prvi dom zdravlja u Krnjači. To je bio novi šok - priča nam Vesna.

Kako dalje nastavlja, otac devojčice je u tom trenutku bio na poslu, ali čim je saznao šta se dešava dojurio je što je pre mogao. U međuvremenu, i on je pozvao Hitnu pomoć u nadi da će ovog puta shvatiti ozbiljnost situacije.

- Međutim i on je dobio isti odgovor - da su se već čuli sa majkom deteta i da nije dovoljno strašno da bi morala hitna pomoć da dolazi i ponovo su ih uputili u dom zdravlja - ispričala nam je tetka devojčice.

- Kako su u zdravstvenoj stanici videli Kristinu i njenu ruku odmah su nas primili i pružili prvu pomoć te su je odmah po hitnom postupku prevezli u Institut za majku i dete na odeljenje dečije hirurgije gde je nakon korona testa izvršena operacija prsta - priča nam tetka i dalje uznemirena zbog svega.

Na Institutu su im tražili deo odgrizenog prsta kako bi ga prišili, ali to nije bilo moguće - pas ga je izgleda pojeo!

- Angažovali smo našu majku, komšiluk nam je dosta pomogao da nađemo prst, ali nažalost, krvoločni pas ga je pojeo, te transplatacija nije bila moguća - priča nam Vesna.

Foto: blic.rs/privatna arhiva

Kako dodaje, na ruci devojčice ostao je samo koren prsta.

- Kristina je još uvek u bolnici, sada je stabilno, životno ugrožena nije bila nijednog trenutku, ali opet to ne smanjuje njenu traumu i činjenicu da ima invaliditet - kaže tetka devojčice.

Inače, građani Krnjače već godinama mole nadležne da reše problem pasa lutalica u njihovom komšiliku.

- Naša ulica je poznata po napuštenim psima. Često znaju da dođu niotkuda i da ostave koje štene, takođe po koju kuju sa štencetima... Sve one pse koje ne žele više da imaju, ostave kod nas da trčkaraju po našoj ulici, tako da je naša ulica puna novih i starih pasa lutalica. Ti napušteni psi znaju često i da napadaju komšiluk, laju i ulivaju strah prolaznicima - priča nam Vesna i dodaje da se dešavalo da recimo odgrizu gumu na bicikli ili slično.

Građani ovog dela Krnjače već godinama ijau problem sa psima lutalicamaKako kaže, komšiluk je ovde uvek na oprezu i nekoj vrsti stalnog straha od tih pasa.

- Pokušala sam da rešim problem oko lutalica, ali nisam uspela. Nadležnim službama sam se obraćala više puta, ali nažalost na moj apel nikada niko nije reagovao - kaže Vesna Milosav Brkić i poručuje:

- Moja lična poruka i apel svima jeste da je ovo jedna strašna situacija koja stvara velike traume. Nemojte da me shvatite pogrešno, ja prva volim pse i imam jednog kod kuće. Ali, isto tako smatram da podjednako treba da zaštitimo i ljude kao i životinje - zaključuje Vesna, piše Blic.

Autor: blic.rs

#devojcica

#krnjaca

#pas

#prst