Nastavićemo da radimo svoj posao, rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u današnjem obraćanju naciji istakao da je međunarodno pravo odavno pogaženo i da postoji samo pravo jačeg, ali da nama preostaje da se na pozivamo na međunardono javno pravo i da budemo možda i jedini koji se toga drže u potpunosti.

Govoreći o poziciji srpskog naroda na KiM, kaže da je zahvalan našem narodu na KiM, kao i da ćemo nastaviti da im pružamo podršku.

Istakao je da zbog akcija koje Priština sa saradnicima preduzima na međunarodnom nivou za ulazak u brojne međunarodne organizacije.

- U ovom trenutku imamo 8 nota o povlačenju priznanja Kosova, nastavićemo da radimo svoj posao - rekao je Vučić

Ukazao je da je to težak posao, jer velike sile svaku takvu odluku dodatno napadati.

Ističe i da nas čeka 2. ili 3. novembra da biro komiteta ministara Saveta Evrope donese odluku o početku procedure prijema Kosova u Savet Evrope.

- Oni čekaju da mađarski član napusti biro komiteta, da uđe litvanski član - rekao je Vučić i dodao da unapred znamo šta su sve isplanirali.

- Politika naše zemlje je da mogu da nam uzmu sve, da nam urade sve, mi ćemo da se borimo svom svojom snagom, politički i pravo, da čuvamo svoju zemlju, svoje granice i teritorijalni integritet. Izgledi su nam mali. U ovom trenutku ne postoji volja u srpskom rukovodstvu dok sam predsednik za prihvatanjem nezavisnosti Kosova i članstvu Kosova u UN - naglasio je Vučić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Kosovo i Metohija

#Vučić