Srpski blok treba da uspostavi jednoglasje po najvažnijim pitanjima

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Goran Vesić izjavio je da cilj Srpskog bloka, na čijem se formiranju radi, jeste da postigne konsenzus ili jednoglasje u vezi sa najvažnijim nacionalnim pitanjima.

Vesić je demantovao da je Srpski blok zamena za Srpsku naprednu stranku, objasnivši da on treba da okupi širu grupu stranaka, organizacija i pojedinaca:

Srpski blok je potreba, i to je predsednik najbolje razumeo, da naše društvo u vremenima koja dolaze i biti obeležena teškom krizom, postigne konsenzus ili jednoglasje o svim važnim nacionalnim pitanjima.

Precizirao je da Srpski blok ne znači gašenje političkih života i stranaka, već da će ostati međusobne programske razlike:

U tom bloku postoji mesto za političke stranke, za pojedince, udruženja. Za sve one kojima je Srbija na prvom mestu. Koji ne donose političke odluke tako što im neko kaže iz Vašingtona, Moskve, Pekinga ili Berlina. Mi ćemo se razlikovati sa drugim strankama po drugim pitanjima. Ali ne smemo da se razlikujemo po pitanju Kosova i Metohije.

IZVOR: YT / @sicveO11

Autor: redportal.rs

#Dijalog o Kosovu

#Goran Vesić

#Kosovo i Metohija

#Srpska napredna stranka

#Srpski blok