Navodi da nema želju za svetskom dominacijom

Političar iz Namibije koji nosi ime Adolf Hitler Unona izabran je na mesto odbornika lokalne skupštine u Ompunđi. U intervjuu za nemački Bild, rekao je da nije povezan sa nacističkom ideologijom.

Inače, ime Adolf u Namibiji nije retko. Jedno je od popularnih imena u Nemačkoj, ali i u ovoj afričkoj državi koja je jedno vreme bila nemačka kolonija.

Izabran je na listi vladajuće partije Svapo, koja je kampanju zasnovala na borbi protiv kolonijalizma i vladavine bele manjine.

Jako zanimljivo je to što Adolf Hitler Unona kaže da je njegov otac njemu dao ime po nacističkom lideru, ali da njegov otac verovatno nije znao za ideološko opredeljenje ovog nacističkog zločinca:

Kao dete sam mislio da je ovo potpuno normalno ime. Kada sam odrastao, shvatio sam da je taj čovek želeo da pokori ceo svet. Ja ne delim nijedan njegov stav.

Partija čiji je Hitler član vlada Namibijom 30 godina, odnosno od dobijanja nezavisnosti od Južnoafričke Republike. Adolf Hitler je na lokalnim izborima osvojio čak 85% glasova.

Autor: BBC

#Adolf Hitler

#Izbori

#Namibija