Francuzi slomili otpor Bosne i plasirali se u nokaut fazu takmičenja

Kako prenosi portal Mondo, reprezentacija Francuske pobedila je Bosnu i Hercegovinu u 4. kolu grupne faze Evropskog prvenstva rezultatom 81:68, čima je razjašnjeno da će "trikolori" u osminu finala u Berlin, dok će BiH u sredu od 14.30 igrati utakmicu odluke za plasman protiv Litvanije. Tačnije - izvesno je da će ta utakmica biti na "život i smrt", jer bi to mogli da spreče samo Mađari, pobedom protiv Litvanije u utorak od 17.15.

Iako je BiH slobodnim bacanjima svog najboljeg igrača Jusufa Nurkića šest minuta pre kraja povela 61:59, Francuzi su odmah uzvratili trojkom Tome Ertela za 62:61. U tim momentima odluke Džanan Musa je zadržao Bosnu u igri i četiri minuta pre kraja postavio rezultat 63:64, ali su od tog trenutka Evan Furnije, Rudi Gober, Teri Tarpi i Geršon Jabusel pokrenuli seriju "trikolora" kojom je meč bio odlučen.

Francuska sada ima skor 3-1 i uz lidera Nemačku (3-0) "viđena" je u nokaut fazi, dok je Bosna na 2-2 i osim u slučaju mađarske senzacije čeka je utakmica "biti ili ne biti" protiv Litvanije u sredu, za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. To je epilog burne utakmice u Kelnu, u kojoj je Jabusel dao 15 poena, a Furnije i Ertel po 14 za pobednika, dok su u selekciji BiH po 14 ubacili Miralem Halilović, Nurkić i Jurkić, a poen manje dao je Džoš Roberson.

Autor: Mondo.rs

#Francuska

#KOŠARKA

#Pobeda

#Poraz

#bosna

#eliminaciona faza

#eurobasket

#osmina finala