Ovo je drugi veliki štrajk u poslednjih nekoliko nedelja

Zbog jednodnevnog štrajka pilota, nemačka avio-kompanija „Lufthanza” za sutra otkazuje više od 800 letova, aktivnost koja će na kraju pogoditi više od 130 hiljada putnika.

Kako je najavljeno iz kompanije, posledice štrajka osetiće se tokom predstojećeg vikenda.

Avioni Lufthanze koji se nalaze u inostranstvu vraćaju se sutra u Nemačku, ali će putnici koji imaju sletanje u Nemačkoj moći da nastave putovanje samo tokom vikenda. Svi letovi koji polaze sa nemačkih aerodroma biće pogođeni štrajkom, sa izuzetkom letova podružnice Eurovingsa.

Ovo je drugi veliki štrajk u poslednjih nekoliko nedelja. Krajem jula Lufthanza je bila prinuđena da otkaže više od hiljadu letova zbog štrajka aerodromskog osoblja. Sindikat pilota traži povećanje plata za 16%, što je uprava do sada odbijala.

- Nemamo ni najmanje razumevanja za štrajk koji je u toku. Lufthanza je ponudila pilotima više nego povoljan paket - saopštio je menadžment kompanije.

Piloti Lufthanze su među najbolje plaćenim pilotima na svetu. Početna godišnja plata je 70 hiljada evra, a kapetan sa dugogodišnjim iskustvom može da zaradi više od 275 hiljada evra godišnje.

Autor: redportal.rs

#Lufthanz

#letovi

#piloti

#Štrajk