Konkurs je otvoren do 15. novembra 2022. godine.

Radio-televizija Srbije potvrđuje učešće na Pesmi Evrovizije u Velikoj Britaniji 2023. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 15. novembra 2022. godine.

S ciljem razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje Pesma Evrovizije 2023, koje će biti održano u maju 2023. godine, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Ukoliko zbog epidemijskih mera i preporuka koje budu na snazi, po odluci nadležnih organa Republike Srbije, Kriznog štaba, Gradskog štaba za vanredne situacije i slično, ne bude bilo moguće održavanje Festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju i RTS na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2023. godine.

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu" 2023. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 15. novembra 2022. godine na OVOM linku u okviru podsajta Evrosong na Internet portalu RTS-a - www.rts.rs.

IZVOR: YT / RTS Prikazuje

Autor: RTS / redportal.rs

#Evrosong 2023.

#Konkurs

#Muzika

#RTS

#Srbija

#evrosong

#evrovizija

#takmičenje