Njihove opštine primer uspeha kroz poštovanje principa, navode u izjavi

U Budvi je danas održan sastanak 4 predsednika opština u Crnoj Gori, iz redova Demokratskog fronta, koji su uputili zajedničku poruku liderima pobedičkih koalicija sa izbora 30. avgusta 2020. godine.

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević, predsednik opštine Budva Milo Božović, predsednik opštine Berane Vuko Todorović i predsednik opštine Mojkovac Vesko Delić. Oni podsećaju da je Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića upravo u ovim opštinama imala najsnažnija uporišta, ali da je poražena na izbora i smenjena zahvaljujući odgovornom pristupu i poštovanju volje građana od strane lokalnih političkih lidera.

Nemamo pravo da prospemo izborne rezultate 30. avgusta, jer nam je narod dao poverenje da se dogovorimo i vodimo Crnu Goru, poštujući rezultate i snagu svakog od pobednika. To je pošteno i to su demokratske i evropske vrednosti.

Takođe, pozivaju na spuštanje tenzija, odsustvo sujete i konačni dogovor lidera tri koalicije o formiranju nove Vlade, na principima proporcionalnog učešća u skladu sa rezultatima izbora. Ukazuju da njihove opštine upravo jesu primer dobrog funkcionisanja kada se ovi principi poštuju.

View this post on Instagram

A post shared by Божовић Мило (@bozovic_milo)

IZVOR: IG / @bozovic_milo

Autor: redportal.rs

#Demokratski Front

#Marko Kovačević

#Milo Božović

#Nova srpska demokratija

#Vesko Delić

#Vuko Todorović