Treće mesto zauzela reprezentativka Srbije

Reprezentativka Crne Gore u atletici Marija Vuković sinoć je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Na pobedničko postolje izašla je sa reprezentativkom Srbije Angelinom Topić koja je osvojila bronzanu medalju i ukrajinskom predstavnicom Jaroslavom Mahučin koja je osvojila zlato. Njen rezultat predstavlja najbolji rezultat u istoriji crnogorske atletike.

Marija Vuković je rođena 1992. godine u Kninu. Porodica je iz Krajine izbegla u operaciji Oluja 1995. godine i privremeno živela u Beogradu, a kasnije se preselila u Crnu Goru. Na 27. godišnjicu Oluje, plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju. Kamere su tada zabeležile da se prekrstila, što je izazvalo oduševljenje domaće publike.

Javno je deklarisana kao vernica Srpske pravoslavne crkve, a u razgovoru za Radio Svetigora, koji radi u okviru Mitropolije crnogorsko-primorske, izjavila je:

To da li će mene neko osuđivati što idem u manastir i vjerujem u Boga, neka bude tim ljudima na obraz. Iskreno se nadam da smo svi jedno i da za sve ovo što se dešava u Crnoj Gori nema razloga. Neko ko ide protiv Boga, ide protiv sebe prije svega.

Marijin trener jedno vreme je bio Dragutin Topić, inače otac Angeline Topić (2005), koja je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju u konkurenciji sa Marijom.

Autor: redportal.rs

#Crnogorska atletičarka

#Crnogorska reprezentativka

#Marija Vuković

#Reprezentativka Crne Gore

#atletika

#atletičarka