Fondacija Pokreni život pokrenula novu akciju

Andrija(2014) iz Leskovca je rođen kao zdrava beba. Avgusta 2020 god. počinje da se žali na glavobolje, povraćanje, javljaju se konvulzije i on biva hospitalizovan na dečijoj klinici u Nišu, gde mu je data dijagnoza G40.9.

Nakon odrađenih ispitivanja i analiza u Kliničkom centru u Nišu dobija dijagnozu G 91.9 hidrocefilus, sledi operacija i tada mu je ugrađen VP-shant. Posle odrađene operacije primećujemo da je njegov vid ostećen (po navodima doktora je to posledica hidrocefilusa).

Foto: ustupljena fotografija/ustupljena fotografija

Od juna meseca njegovo zdravstveno stanje se ponovo pogorsava, opet je hospitalizovan na dečijoj klinici u Nišu, potom u Kliničkom centru u Nišu, i na kraju na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde doktori nakon ponovljenih ispitivanja daju sledece dijagnoze H54.0, Q66.2, M21.0, M41.0, K21.9.

Dete u tom periodu potpuno gubi vid, otežano se kreće, primećuju se promene u ponašanju, javlja se povremena mučnina i povraćanje i zbog toga se radi snimanje želuca, odgovor je da je to uzrokovano kiselinom u želucu, dobija terapiju i biva otpušten iz zdravstvene ustanove.

Kako nije bilo nikakvih poboljšanja od dobijene terapije samoinicijativno zakazujemo pregled u turskoj bolnici Koc u Istanbulu, gde su doktori nakon odrađenih snimanja ustanovili da Andrija ima tumor na mozgu koji potiskuje nerve a posledica toga su poremećaji vida, govora (usporeno govori i razmišlja), gubitak ravnoteže, promene u ponašanju, pa je sa lečenjem potrebno krenuti što pre.

Odlazak i hospitalizaciju je do sada porodica finansirala samostalno, ali kako dalje lečenje iziskuje veću sumu novca nije u mogućnosti da samostalno finansira lečenje. Sredstva su potrebna za buduća ispitivanja, hospitalizaciju, terapije, operacije...

Da Andrija pobedi opaku bolest!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko bankaUplatom na devizni račun:IBAN RS351657010855831-73Uplatom preko pejpal platforme:paypal.me/pokrenizivotsrbSlanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)Svrha uplate: "Andrija Stanojević"

Autor: redportal.rs

#Leskovac

#andrija

#pokreni zivot