Prema nezvaničnim informacija pošiljka je dopremljena u iz jedne od zemalja Evropske unije.

Pripadnici MUP Republike Srpske zaplenili su u Doboju 73 kilograma kokaina, koji je bio spakovan zajedno sa tovarima šećera, pišu Novosti.rs.

Vrednost zaplenjene robe na ulici se kreće oko 14 miliona konvertibilnih maraka, a reč je o rekordnoj zapleni ove vrste droge u BiH ikada. Inače, u ovoj akciji zasada niko nije uhapšen. Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja je stigla iz uvoza.

Prema nezvaničnim informacija pošiljka je dopremljena u Doboj iz jedne od zemalja Evropske unije. Prema informacijam iz izvora bliskog istrazi vlasnici objekta u kojem je smeštana pošiljka robe, a u kojoj je između ostalog pronađen kokain, nisu obuhvaćeni istragom i nemaju nikakve veze sa pošiljkom narkotika.

Istraga se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Evropolom, saopšteno je iz MUP Republike Srpske.

Takođe iz MUP RS dodaju da nastavljaju da preduzimaju sve zakonom predviđene mere u cilju rasvetljavanja krivičnog dela "organizovani kriminal" u vezi sa "nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga".

Autor: S. M.

#Crna Hronika

#droga

#kokain

#secer

#sverc