Donošenje odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se NBS neće oglašavati pre nego što odluke donese

Narodna banka Srbije potvrdila je danas da će 11. avgusta doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije, povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima.

- Narodna banka Srbije na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora 11. avgusta će doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije - saopštila je centralna banka.

Navela je, povodom pojedinih apela i poziva da NBS preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije.

- Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije - kažu u NBS.

Donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se NBS neće oglašavati pre nego što te odluke donese, navela je centralna banka i dodala da će javnost o svim detaljima mera ubrzo biti obaveštena.

Pri tome, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću, ističe se u saopštenju.

Autor: Tanjug

#NBS

#mere

#narodna banka srbije

#veće naknade banaka