Radi se samo o tome da se u svojoj srži osećaš ljudskim bićem

Pop zvezda Demi Lovato, koja je prošle godine objavila da se smatra nebinarnom osobom, ponovo je umesto zamenica "oni/njihovo" počela koristiti zamenice "ona/njezina", piše Index.hr.

U poslednjoj epizodi podcasta Spout voditeljka Tamara Dhia priznala je u razgovoru s Demi da još uvek "ne razume sasvim" zamenicu oni. Pevačica je tu zamenicu koristila od maja 2021, kada je izjavila da se ne identifikuje isključivo kao muško ili žensko.

- Da, dakle, oni su, hm, zapravo sam ponovo usvojila zamenice ona/nju - rekla je Demi u podkastu.

- Ja sam vrlo promenjiva osoba. Prošle godine sam osetila da je moja energija bila uravnotežena u mojoj muškoj i ženskoj strani. Na primer, kad sam htela ići u toalet i kad bih u tom trenutku morala izabrati u koji da uđem, onaj za žene ili onaj za muškarce, nisam mislila da postoji pravi izbor za mene jer se nisam osećala nužno kao žena, ali nisam se osećala ni kao muškarac.

- Jednostavno sam se osećala kao čovek. I to je ono što su "oni" za mene. Radi se samo o tome da se u svojoj srži osećaš ljudskim bićem - rekla je.

Dodala je da se u poslednje vreme ponovo oseća kao žena, što ju je ponukalo da uz "oni" koristi i zamenice "ona/njena."

Otkrila da je panseksualka

Pevačica je već ranije otvoreno govorila o svojem pristupu rodu i  seksualnosti. Otkrila je da je panseksualka tokom epizode podcasta Joea Rogana u martu 2021.

Foto: Instagram.com/@ddlovato

- Fluidna sam, a jedan dio razloga zašto sam tako fluidna je taj što sam bila jako zatvorena - rekla je. Kada ju je Rogan pitao voli li žene ili muškarce, odgovorila je da joj je svejedno.

Lovato se 2018. gotovo predozirala, što joj je oštetilo mozak i izazvalo delimičnu slepoću.

Foto: Printscreen YouTube/ Demi Lovato Brasil

Autor: Index.hr

#Demi Lovato

#Rogan

#Seksualnost

#transeksualnost