Anđeli i svetice 💕

Fotografije srpskog fotografa Pavela Surovog izabrane su i korišćene za promociju međunarodnog festivala IBEFF Etno-moda u Rusiji.

U Sankt Peterburgu održaće se 4. i 5. augusta 2022. godine međunarodni festival International Baltic Ethnic Fashion Festival (IBEFF) Etno-moda, gde će se čak u 22 kategorije takmičiti umetnici počev od modnih kreatora, etno-dizajnera, grafičara, fotografa... 😍 Festival etno-mode u Rusiji ima i edukativni karakter kde se održavaju okrugli stolovi, radionice, predavanja uspešnih modnih kreatora, radionice fotografisanja... 

Foto: redportal.rs/Ustupljena fotografija

Najglamuroznija i najposećenija je revija etno-kreacija mladih modnih dizajnera kao i profesionalaca u prelopom arhitektonskom ambijentu Tržnog centra Pasaž 1848 u samom srcu Sankt Peterburga.

Foto: redportal.rs/Pavel Surovi

Prelepa vest za Srbiju je to što su organizatori festivala upravo odabrali fotografije srpskog nagrađivanog fotografa i grafičkog dizajnera Pavela Surovog i stavili ih na sve svoje propagacione materijale: na bilborde, postere, afiš, pozivnice 😍. Srpski fotograf je prošle godine dobio najviše bodova na festivalu i osvojio 1. nagradu žirija u kategoriji modna fotografija. Organizatori su izabrali fotografije Pavela Surovog, a to su Rajska Eva u rajskom vrtu, fotografije Anđela i Svetica, koje su nastale uz pomoć narodnih nošnja Slovaka, Srba i Rusina.

Foto: redportal.rs/Pavel Surovi

- Za mene kao srpskog umetnika nema veće nagrade nego da što veći broj ljudi upozna moju umetnost, moju estetiku, moje bajkovite priče i vidi moje fantasmagorične fotografije u narodnim nošnjama. Ponosan sam da na ovaj način mogu prezentovati Srbiju i njenu kulturu i tradiciju širom sveta. Posle svetske premijere izložbe u Parizu, ovo je još jedan veliki uspeh u mojoj karijeri. Kada jedan prestižan Međunarodni festival etno-mode izabere moje fotografije i stavi ih na svoje promo materijale, za mene je оvo velika čast kao Slovena i još jedna potvrda mog kvalitetnog fotografskog rada 💕. Retorički bi mogao pitati koji drugi međjunarodni festival na svetu bi izabrao radove srpskog fotografa i stavio na svoje propagacione materijale? Zato za mene je ovo veliko i važno dostignuće. Takođe sam se i ove godine prijavio na tamkičenje u kategorija modna fotografija sa srpskim ratnicama i anđelima. Nastavljam sa daljim radom da fotografišem inspirativne narodne nošnje sa Balkana jer želim da napravim što veću kolekciju inspirativnih zanimljivih fotografija i priča - dodao je srpski fotograf Pavel Surovi.

Međunarodni festival IBEFF je podržan od strane predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina i njegovog Predsedničkog fonda za kulturne inicijative. 

Foto: redportal.rs/Pavel Surovi

Autor: redportal.rs

#Izložba

#Pavel Surovi

#Sankt Peterburg

#fotografije