Istorijsko-ljubavni roman napisan 1950. godine

Na jubilarnoj 90. tribini Laguninog književnog kluba u petak, 5. avgusta, od 18 sati u knjižari Delfi SKC razgovaraće se o istorijsko-ljubavnom romanu Grad kao Alis Nevila Šuta, koji je napisao 1950. godine, neposredno nakon što se doselio u Australiju 📜📒.

Ovaj evergrin roman je dirljiva ljubavna priča o mukama, patnji, ljudskoj istrajnosti i izdržljivosti, nehumanosti i nadvladavanju teškoća. Gosti će biti prevodilac Goran Skrobonja i novinarka Ksenija Prodanović.

Džin Pedžet ima samo dvadeset godina i radi na Malajskom poluostrvu na početku japanske invazije. Zarobljena sa drugim Evropljankama i njihovom decom, primorana je na mukotrpan marš kroz džunglu koji će mnogima doneti smrt.

Foto: redportal.rs/Laguna

Surove okolnosti u kojima se zatekla u Džini će probuditi hrabrost, srčanosti pribranost, a poznavanjem malajskog jezika mnogim ženama će sačuvati život ☝🏻. No na maršu je pored iscrpljenosti veliki problem i glad. Kada senjena grupa sretne sa grupom zarobljenih australijskih vojnika, narednik Džo Harman će ukrasti za njih malo hrane i zbog toga biti svirepo kažnjen.

Nekoliko godina posle rata Džin je u Engleskoj i sav taj košmar je ostavila za sobom. Međutim, zbog neočekivanog nasledstva vraća se na Malaju, gde je zatiče vest da je mladi australijski vojnik Džo Harman ipak preživeo.

Grad kao Alis je na popustu od 30% do 5. avgusta u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Laguna

#bookish

#knjige

#predstavljanje

#tribina