Dok je prostirala veš, tesarskim čekićem joj zadao više udaraca u glavu i usmrtio je na licu mesta

Milorad M. (45) priznao je na jučerašnjem saslušanju u beogradskom Višem tužilaštvu da je u subotu po podne udarcima keserom ubio svoju ujnu Jagodu S. (67) u dvorištu zajedničke kuće u Zemunu.

- Milorad se na saslušanju branio da je sa rođacima, među kojima je bila i ujna, imao sukob oko nasleđa imovine. Tokom odbrane je naveo da su oni imali mašinu za čitanje misli i da je on iz te mašine čuo razne glasove, koji su mu rekli da treba da uradi to što je uradio - rekao je za Objektiv izvor upoznat sa slučajem.

NAPAO ŽRTVU DOК JE PROSTIRALA VEŠ

Milorad M. je, kako se sumnja, u subotu oko 13.30 sačekao u dvorištu porodične kuće Jagodu S. i, dok je prostirala veš, tesarskim čekićem joj zadao više udaraca u glavu i usmrtio je na licu mesta. On je zatim sam pozvao policiju i prijavio šta je uradio, ali je po dolasku policajaca odbio da im otvori vrata. Zbog toga su oni bacili suzavac, razvalili vrata i uhapsili osumnjičenog.

КAКVA КAZNA MU PRETI

Milorad M. je osumnjičen za ubistvo za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor, zbog opasnosti da bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

DVA PUTA OSUĐIVAN ZBOG DROGE

Milorad M. je, kako nezvanično saznajemo, osuđivan 2006. godine i 2019. godine, uslovno na po šest meseci zatvora, prvi put zbog preprodaje droge, a drugi put zbog njenog držanja. Tužilaštvo će naložiti veštačenje uračunljivosti Milorada M. u vreme izvršenja krivičnog dela, sudsko medicinsko veštačenje i veštačenje bioloških tragova.

Autor: Ksenija Kapisoda

#UBISTVO

#ujna