Trener crveno-belih govorio pred gostovanje u Lučanima

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 21.00 čas gostuju ekipi Mladosti iz Lučana u trećem kolu Superlige Srbije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nažalost, prethodnu nedelju obeležila je tužna vest budući da je preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Nikola Radmanović.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je na startu konferencije pred duel sa Mladosti iz Lučana rekao par reči o bivšem saigraču.

- Bili smo saigrači godinu i po dana. Moje prve pripreme, zima 1995. godine, bio je u fenomenalnoj feneraciji dobrih igrača i još boljih ljudi. Mnogo mi je žao, znam da je imao dosta problema sa zdravljem. Želeo bih da izjavim saučešće njegovoj porodici, a mi ćemo čuvati uspomenu na Rašu - počeo je Stanković.

Foto: WWW.CRVENAZVEZDAFK.COM/Nikola Mitić

Zvezda se tokom poslednjih deset dana značajno pojačala, a na Marakani su promovisani Stefan Mitrović i Aleksandar Pešić. Novinare je zanimalo da li je moguće očekivati nekoga od njih na terenu već u nedelju u Dragačevu.

- Navijači mogu da očekuju debije Pešića i Mitrovića. Opet, treba neko vreme da se naviknu na ambijent, rad i ono što tražimo od njih. Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema dileme. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice, ali je nakon toga imao prehladu koja ga je odvojila od treninga. Radio je sa nama i možemo da ga očekujemo - rekao je Stanković o novajlijama.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Dva pojačanja zaoštrila su konkunreciji u ofanzivnom delu tima, a Dejan Stanković ističe da mu je drago što će biti na "slatkim mukama" u budućnosti.

- Svi smo na slatkim mukama, ali to je stav Crvene zvezde kao kluba. Moramo da rastemo iz dana u dan i pojačavamo konkunreciji na svakoj poziciji. Želeli smo da podmladimo tim, to je prirodan put. Zadovoljan sam i bolje biti na slatkim mukama, jer to znači da imamo sjajnu grupu momaka koja je u stanju da iznese čitavu godinu. Na nama je da napravimo pravi odabir - objašnjava trener Crvene zvezde.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crveno-beli protiv Mladosti iz Lučana ima 12 pobeda u nizu, a strateg Zvezde istakao je kakvog rivala očekuje u nedelju.

- Igrali smo dosta puta protiv Mladosti. Imaju specifičan pristup igri, pokrivaju sve po terenu. Ne znam da li se to promenilo, možda malo manje rad direktan presing. Poštujemo svakoga, vreme može da utiče na utakmicu i ritam, ali kako je nama tako je i njima. zvezda mora da ide na sva tri boda, nema nikakvog izgovora - jasan je bio Stanković.

Autor: informer.rs

#crvena zvezda

#dejan stankovic

#mladost lucani