Izbegavajte ovu opciju čak i kada ste najradoznaliji 🔎

Ljudi obično kažu:

- Ko nema u vuglu, ima u Guglu.

Pretraživač Gugl važi za našeg spasitelja koji je tu za nas, uvek dostupan da reši sva pitanja i probleme. Međutim, da li uvek treba da se oslanjamo na njega? 🙄

Koliko nam može dati brzih, tačnih i konkretnih informacija, toliko može izazvati kontraefekat i navesti nas na pogrešan put.

Saznajte koje su to stvari koje nikako ne biste smeli da guglate:

1. Prvo i osnovno, ukoliko ste bolesni, nikada nemojte tražiti značenje simptoma na Guglu. Tu grešku pravi sigurno 99% stanovništva Srbije koje koristi internet. Kada se razbolite, posetite doktora, koji će vam dati adekvatnu dijagnozu i terapiju, umesto da sami sebi budete doktor i pretražujući po Guglu, pomislite kako vam nema spasa. 😂

2. Ne pretražujte bilo šta što se podrazumeva pod krivičnim delom i može da bude u vezi sa kriminalom, jer vas može dovesti u ozbiljnu situaciju. Možda čisto iz radoznalosti želite da znate kako se pravi bomba ili kako napraviti amfetamine, ali bolje po vas da to izbegavate. Imajte na umu da službe za zaštitu i kontrolu droga uvek prate takve vrste pretraživanja, a vaša IP adresa može da se pojavi u takvoj bazi podataka.

3. Nije velika tajna da je u eri interneta naša privatnost veoma dovedena u pitanje. Ako pokušate da proguglate svoje ime, možete da naiđete na neke neprijatne rezultate. Loše fotografije, zastarele informacije, nebitan sadržaj - takve stvari shvatamo previše ozbiljno. Ako nađete ovako nešto, poželećete da sve to izbrišete. Međutim, to nije jednostavna stvar. Možda bi trebalo da jednostavno ne guglate, prenosi portal Bright Side.

4. Ne pretražujte bilo kakve vrste hirurških operacija ili porođaja. Čak i dok gledamo film, takve scene nam uvek budu neprijatne, da ne kažemo gadne. Zato nemojte ni pokušavati da ovo tražite.

5. Ne pretražujte svoju omiljenu hranu, naročito ukoliko ste na restrikciji. Tako samo možete sebi da otežate, brzo da ogladnite i zažalite što ste uopšte bilo šta pretraživali.

Autor: redportal.rs

#Google