Korisnik Fejsbuka podelio sliku bake

Starija žena (68) koja je nekoliko dana boravila i spavala u parku kod Simpa u centru grada, smeštena je na sigurno, u stabilnom je zdravstvenom stanju i biće joj pružena neophodna zaštita i pomoć, piše istmedia.rs.

Akcija da joj se pomogne pokrenuta je nakon što je njenu fotografiju kako spava na klupi postavio čitalac Saša Smiljković koji radi u internističkoj i kardiološkoj ordinaciji.

- Vest o toj nesrećnoj ženi podelio sam na društvenim mrežama jer sam smatrao da je neko možda traži. Nakon toga me je kontaktirala direktorka Centra za socijalni rad koja je reagovala profesionalno, pozvao sam i policiju, i zajedno smo krenuli u potragu - kaže Smiljković.

Upravo je njegov post na Fejsbuku bio povod za brzu reakciju borskog Centra za socijalni rad. Prema saznanjima, suprug i sin žene su preminuli, i trenutno se ispituje da li ima još nekog od srodnika kako bi se utvrdilo odakle je došla i gde će biti smeštena.

Reč je o rođenoj Boranki koja je imala prebivalište u Boru i ispričala da je došla po potvrdu za penziju, ali nije znala da tačno opiše odakle je došla niti je imala ličnu kartu. Ana Golubović Spasojević, direktorka borske Opšte bolnice je kazala da je žena u stabilnom zdravstvenom stanju.

Autor: istmedia.rs

#Bor

#baka

#klupa

#klupica