Dveri spremile 2 inicijative za 1. skupštinsko zasedanje

Srpski pokret Dveri predstavio je danas prve dve skupštinske inicijative koje će pokrenuti nakon konstituisanja novog saziva parlamenta, a koje se odnose na odgovor Srbije na nedavno usvojenu rezoluciju Evropskog parlamenta (EP) i otkazivanje najavljenog Evroprajda, koji će u septembru biti održan u Beogradu.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da bi na posebnoj sednici novog parlamenta po hitnom postupku trebalo da se nađe odgovor Srbije na rezoluciju EP, koja nas je "jasno uslovila da moramo priznati lažnu državu Kosovo i uvesti sankcije Rusiji".

Dveri smatraju da je KiM tema van EU i da se "nismo pomerili na tom dugom i besmislenom putu", već da uvek iznova stižu nove ucene.

- Ne vidim nijedan razlog zašto bismo se odrekli dela naše teritorije i zašto bismo uveli sankcije jednoj prijateljskoj zemlji, kao što je nesumnjivo Ruska Federacija - rekao je Obradović.

Druga inicijativa odnosi se na najavljeni Evroprajd, a Obradović ističe da će se uputiti predlog Vladi Srbije da ta manifestacija bude otkazana, kao i da gej parade u narednih 100 godina budu zabranjene.

Dodao je da će predložiti poseban zakon o zabrani promocije homoseksualizma maloletnima, kako bi se, kaže, stalo na put totalitarnoj ideologiji i promociji homoseksualizma koja se nameće kao nešto prirodno i normalno, a nije.

Obradović je potvrdio da su Dveri dobile poziv od predsednika države Aleksandra Vučića za konsultacije o formiranju nove vlade, da će mu se odazvati i da će taj razgovor biti u petak.

- Odazvaćemo se ovom pozivu u petak i to će biti za nas veoma dragocena prilika da sve ove stavove i brojne druge predstavimo predsedniku - rekao je Obradović i dodao da Dveri neće biti deo vlade koja nastavlja dosadašnju politiku.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Dveri