Đoković u ovom trenutku ima trogodišnju zabranu ulaska u Australiju

Samo dan nakon osvajanja sedmog Vimbldona i 21. Grend slem titule iz Velike Britanije stiže još sjajnih vesti za Novaka Đokovića - srpskom teniseru će biti dozvoljeno da učestvuje na narednom Australijan openu.

Tu informaciju donosi Daily Mail, koji je detaljno objasnio zašto se Novakovi navijači mogu nadati nastupu srpskog tenisera u Melburnu naredne godine, prenosi Telegraf.

Australija je promenila premijera, sada je na tom mestu Entoni Albaneze, koji je i sam veliki teniski fanatik, pa je situacija daleko drugačije nego što je to bio slučaj ove godine sa Skotom Morisonom. Đoković u ovom trenutku ima trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, koja će mu gotovo sigurno biti ukinuta kako bi mogao da nastupi na prvom Grend slemu sezone u 2023. godini.

Britanski medij takođe navodi da Albaneze ne želi da aktuelnom zabranom ponovo Australijan Open bude oslabljen, jer je jasno da je Đoković i dalje jedan od, ako ne i najbolji teniser sveta. Novi premijer Australije ima i veoma blizak odnos sa Tenis Australijom, te je saradnja između premijera i te organizacije na daleko većem nivou nego što je to bio slučaj.

Podsetimo, u ovom trenutku neizvestan je i Novakov nastup na US openu koji se održava u septembru ove godine. Aktuelna pravila za ulazak stranaca u SAD ne idu na ruku Đokoviću, pošto svi moraju biti vakcinisani. 💉💉

Autor: Telegraf

#Novak Đoković

#US Open

#australian open

#premijer