Ide na pobednika meča Gofan-Norije

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas posle fantastičnog preokreta savladao mladog Italijana Janika Sinera 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković je sjajno počeo meč i poveo 4:1, ali je Italijan uspeo da vrati brejk za 4:4, a potom napravi još jedan za 7:5 i vođstvo.

U drugom setu Siner je zaigrao još bolje, napravio dva brejka i sa 6:2 poveo sa 2:0.

Ipak, Đoković se "trgnuo" u trećem setu i posle novih propuštenih prilika konačno napravio brejk za 3:1, a zatim uprkos još nekim propuštenim brejk loptama smanjio u setovima 6:3.

Na krilima osvojenog seta Đoković je sjajno otvorio četvrti, poveo 4:0, a zatim rutinski došao do izjednačenja.

U odlučujućem petom setu srpski teniser opet je Đoković brzo došao do brejka, za 2:1, potom još jednog za 5:2 i potom je upisao 10. trijumf na Vimbldonu u pet setova, nakon što je gubio 2:0.

Đoković se 11. put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona, gde će mu rival biti pobednik meča između Belgijanca Davida Gofana i Britanca Kamerona Norija.

Janik je bio mnogo bolji u prva dva seta, posle toga sam otišao u svlačionicu, uzeo predah i porazgovarao sa sobom u ogledalu. Stvarno jesam, ponekad je u takvim okolnostima dobro napraviti pauzu, rekao je Đoković posle fantastičnog preokreta protiv Sinera.

- Na sreću, počeo sam treći set brejkom i to mi je dalo samopuzdanja. Video sam da je počeo da sumnja, slabije se kretao. Mislim da mi je i iskustvo donelo prevagu - rekao je Đoković.

Kako je rekao, uprkos tome što igra tenis na visokom nivou skoro 20 godina prolazi kroz iste momente sumnje.

- Unutrašnja borba je najveća koju morate da obavite. Kada sam nju dobio, onda i druge stvari idu u tvoju korist. Verovao sam da mogu da preokrenem, radio sam to i ranije. Možda je iskustvo, možda je odlazak u svlačionicu ili sve to zajedno - dodao je Đoković, koji pet godina ne zna za poraz na Vimbldonu i sada ga još dve pobede dele od sedme titule.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 46,8 miliona evra.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#đoković