Festival otvara tamičarski program sa 25 kratkih igranih filmova, a zatvara ga debitantsko ostvarenje Posle zime

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Maja Šuša koja je kao selektorka i umetnička direktorka govorila o devetom međunarodnom festivalu kratkog igranog filma Bašta fest koji će biti održan od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Suša je rekla da festival otvara tamičarski program sa 25 kratkih igranih filmova, a zatvara ga debitantsko ostvarenje Posle zime reditelja Ivana Bakrača.

- Priroda Bajine Bašte je stvarno predivna u svim vremenskim periodima, a posebno je lepo kada možete da dođete da uživate u toj prirodi tokom dana, a da uveče odete na filmove i žurke. Ljudi to dožive kao dobar paket za vikend - istakla je Šuša.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njenim rečima, festival je nastao kada su počeli sa kolegom sa klase glumcem Jovanom Jelisavčićem da odlaze u njegovu Bajinu Baštu i zaljubili se u grad.

- Jovan je imao potrebe da nešto uradi za svoj grad. Onda smo gledali šta bi bilo to što bi mogli da napravimo. I kako smo bili studenti zanimao nas je kratki film. Osećali smo da nema prostora za mlade autore - podsetila je Šuša.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Sa predstojećeg izdanja Bašta festa, Šuša je izdvojila nastup „divnog mladog beogradskog“ benda Koikoi na zatvaranju festivala, dok u okviru filmskog programa posetioce očekuje vrlo raznovrsna selekcija studentskih filmova iz Srbije i inostranstva.

Upitana o planovima za Bašta fest, Šuša je rekla da u organizaciji maštaju i zamišljaju šta bi sve to moglo uvek usklađeno sa budžetom i okolnostima, ali da bi želeli možda još neki festivalski otvoreni prostor u prirodi i da delovanje na promociji kratkog igranog filma produže na celu godinu.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Autor: Tanjug

#Bašta fest

#Ivan Bakrač

#Jovan Jelisavčić

#Maja Šuša

#bajina bašta