Jedan trening napravio ogroman problem Špancu

Kako prenosi portal Mondo, virus korona pravi totalnu pometnju na Vimbldonu! Nakon što je od daljeg takmičenja odustao Marin Čilić, sada je još jedan opasan protivnik u Nadalovom delu žreba morao da se povuče sa turnira.

Najopasniji mogući Rafin rival Mateo Beretini morao je da se povuče sa Vimbldona jer je i on pozitivan na virus korona. 

Prošlogodišnji finalista ove sezone je bio sjajan na travi, osvojio je Kvins i imao skor 9:0, ali će pre prvog kola koje je trebalo da igra sa Kristijanom Garinom morati da odustane od takmičenja. 

Kako je naveo u zvaničnom saopštenju:

Srce mi se slama što moram da objavim da se povlačim sa Vimbldona zbog pozitivnog testa na virus korona. Imao sam simptome gripa i bio sam u izolaciji nekoliko dana, a iako mi simptomi nisu bili ozbiljni odlučio sam da se testiram jutros kako bi sačuvao zdravlje mojih rivala i svih na turniru. Nemam reči da opišem koliko sam ekstremno razočaran. San je gotov ove sezone, ali vratiću se još jači.

Sa jedne strane to donosi lakši žreb Nadalu i eliminiše već dva njegova rivala, ali sa druge strane Rafa je u problemu! Istog dana kada je Novak Đokovićtrenirao sa zaraženim Čilićem i Nadal je održao trening meč sa Beretinijem.

Sada će morati da se testira, a ukoliko bude pozitivan i on će morati da napusti takmičenje i da odustane od jurenja 23. grend slem titule u karijeri. 

Autor: Mondo.rs

#Grend Slem

#Novak Đoković

#Rafa

#Rafael Nadal

#izbacivanje

#korona

#koronavirus

#nole

#tenis

#vimbldon