Bivši američki predsednik strahuje od velikog haosa

kako prenosi portal Mondo, bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je u ponedeljak za Newsmax da je predsednik Džo Bajden uništio nacionalnu ekonomiju i povukao zemlju ka "svetskom ratu“ zbog Ukrajine.

Tramp je takođe dodao da "ne zna ništa“ što bi ga sprečilo da se ponovo kandiduje za funkciju 2024. godine.

Naša zemlja je u velikoj nevolji. Nikada nije bila ovako.

Bivši predsednik je insistirao da, da je još uvek na vlasti, rat u Ukrajini se nikada ne bi dogodio - Rusija koja je ušla u Ukrajinu - nikada se ne bi dogodila.

Tramp nije objasnio kako bi sprečio sukob, ali je insistirao na tome da je Amerika bila poštovana“pod njegovom administracijom, tvrdeći da bi takođe sklopio dogovor sa Iranom oko njegovih nuklearnih ambicija u roku od nedelju dana od njegovog ponovnog izbora u 2020.

Trampov stav o Ukrajini se promenio otkako je Rusija tamo pokrenula svoju vojnu operaciju krajem februara. Nakon što je u martu rekao za Foxnews da će poslati nuklearne podmornice, on je u aprilu pozvao na pregovore o okončanju sukoba, navodeći da nema smisla da Rusija i Ukrajina ne sednu i ne naprave nekakav dogovor. Tramp je od tada zamerao Bajdenu da je Kijevu poslao vojnu pomoć vrednu desetine milijardi, navodeći da bi raspirivanje sukoba dovelo do Trećeg svetskog rata.

Tramp je za vreme svog mandata Ukrajini izdvojio stotine miliona dolara. Međutim, navodno su ga u to morali da ga ubede njegovi pomoćnici. 

Trampov intervju sa Bolingom se uglavnom fokusirao na užasno stanje američke ekonomije, pogođeno visokom stopom inflacije u poslednjih 40 godina i rekordnim cenama gasa. Bivši predsednik je okrivio Bajdenovo suzbijanje domaće proizvodnje energije i fokus administracije na zelenu energiju za rastuće cene goriva.

Kako je rekao:

Imamo tečno zlato pravo pod nogama i uzimali smo ga kao nikada ranije, a sada molimo druge zemlje da nam ga daju.

Što se tiče široko rasprostranjenog uverenja da će se ponovo kandidovati za predsednika 2024, Tramp je rekao Bolingu:

Ne znam ništa što bi me sprečilo da se takmičim. Volim našu zemlju, uradiću ono što je dobro za našu zemlju.

Autor: mondo.rs

#EU

#Ekonomija

#Invazija

#NATO

#SAD

#Ukrajina

#Uništena

#bajden

#dogovor

#pregovori

#rat

#rusija

#tramp