Advokati osuđenog muškarca pokrenuli postupak da se prvobitna kazna poništi

Advokati čoveka koji je ubio svoju bivšu devojku i "pojeo joj mozak" kažu da ne bi trebalo da bude zatvoren do kraja života jer je mentalno bolestan. U septembru 2020., porota je preporučila doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta za Džozefa Oberhanslija nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje bivše devojke Tami Džo Blanton u Indijani.

Ali sada su advokati koji zastupaju Oberhanslija prošle nedelje pokrenuli ponudu da se njegova prvobitna kazna poništi i da se predmet vrati prvostepenom sudu da mu izrekne kaznu od određenog broja godina zbog njegove teške mentalne bolesti.

Policija je saopštila da je Oberhansli provalio u Blantoninu kuću u južnoj Indijani pre nego što ju je ubio, raskomadao i pojeo nekoliko delova tela. Tužilac Džeremi Mal rekao je pre prvobitnog suđenja da su medicinski stručnjaci procenili Oberhanslijevo mentalno zdravlje i proglasili ga "sposobnim za suđenje", piše Mondo.

Policija je saopštila da je Oberhansli priznao da je ubio Blantonovu, rekavši im da je "skuvao deo njenog mozga i pojeo ga".

Kasnije je odustao od svog priznanja, ali je jedan od policajaca koji su ga uhapsili svedočio da su u njegovom džepu pronašli nož i kost na kojima je bila krv i plava kosa. Tokom njegovog suđenja, Oberhansli je tražio smrtnu kaznu, rekavši:

- Tako sam umoran od suočavanja sa svim ovim stvarima i zaključavanja u ovom kavezu. Samo želim da budem pogubljen.

Obraćajući se kanibalu na sudu, majka ubijene devojke je rekla: "Želim da me pogledaš u oči i kažeš mi da to nisi uradio. Ti si samo čisto zlo!"

Pre nego što je uhapšen zbog Blantoninog ubistva, Oberhansli je bio na uslovnoj slobodi zbog ubistva svoje bivše 17-godišnje devojke Sabrine Elder.

Autor: Jana Desovski

#Kazna

#Suđenje

#UBISTVO

#advokati

#silovanje

#sud

#zlostavljanje