Oni će morati da podele iznos od 700 miliona evra.

Kolumbijska pevačica Šakira potvrdila je raskid s fudbalerom Barselone Žerardom Pikeom nakon 12 godina veze. Španski mediji pišu o tome šta će se desiti nakon raskida od najpoznatijih parova na svetu.

Navedeni izvor najavljuje da je trenutno glavni problem starateljstvo nad decom. Šakira i Pike pokrenuće proces u vezi s dvoje dece Sašom (7 godina) i Milanom (9 godina). Novinari Informalia El Economista pišu da je takođe veliki problem u ovom trenutku onaj vezan za bogatstvo.

Iako nisu bili u braku, Pike i Šakira stekli su impresivno bogatstvo za 12 godina zajedničkog života. Naime, oni će morati da podele iznos od 700 miliona evra.

Advokati već rade na dokumentaciji kako bi se bogatstvo pravilno rasporedilo. Šakira se smatra jednom od najuspešnijih pevačica na svetu. Ona je osvojila čak 420 nagrada u karijeru, uključujući 3 Gremi nagrade. Prema Forbsu sama je zaradila oko 280 miliona evra.

Za učešće u šouu The Voice, američkoj verziji, Šakira je za 2 godine zaradila ne manje od 12 miliona dolara. Sada se pojavljuje u NBC-jevom programu Dancing With My Self, a takođe ima i nekoliko sponzorskih ugovora.

Šakira i Pike takođe moraju deliti svoju imovinu, uključujući onu u Barseloni, Barankuili, Dominikanskoj Republici, Majamiju, Kapriju, Njujorku, Punta del Esteu i na Bahamima.

Pike ima godišnju platu od 4,7 miliona evra, ali ima i mnoge druge poslove van terena.

Fudbaler je vlasnik fabrike Kosmos Holding, ali i FC Andora. Pike je uključen u tenis gde je jedan od organizatora Dejvis kupa. Takođe, ima fabrike u Španiji i Sjedinjenim Državama.

Autor: redportal.rs

#imovina

#pike

#podela imovine

#šakira