Nemački specijalsta izjavio da sumnja u Nadala zbog dopinga kao i da je to tema koja je okarakterisala celu njegovu karijeru

Kako prenosi poral Mondo, Rafael Nadal osvojio je 22. grend slem pošto je u finalu Rolan Garosa počistio Kaspera Ruda, a sve dok je imao ogromne probleme sa povredom stopala zbog kojih je bio podvrgnut specijalnom tretmanu.

Pred svaki meč dobijao je injekciju u nerv u stopalu nakon čega bi se ono "umrtvilo", pa je Nadal mogao da igra bez većih bolova. I dok se spekuliše da li je taj tretman uopšte dozvoljen, legendarnog španskog tenisera ponovo je "na zub" uzeo nemački doktor Fric Zergel koji ga kritikuje tokom čitave karijere.

Doktor sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu već godinama izražava sumnju u regularnost svega što radi Nadal, ali odnosno najveću sumnju izrazio je u regularnost tenisa.

Već dugo sumnja da se tu igrači najviše dopinguju, što se kroz čitavu Rafinu karijeru provlači i njemu je muka od toga.

Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Pored toga, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje.
Uticajni sportisti imaju oko sebe, kako kažu, 'profesionalno okruženje' koje brine od ishrane do uzimanja onoga što je inicijalno dozvoljeno sofisticiranim oblicima fizioterapije, tj. znaju kako funkcioniše telo štićenika i kada će dostići granice koje neće prekoračiti dozvoljeno. Postoji dovoljno tehnika za prikrivanje primenjenog dopinga.

Podsetio je na primer Martine Hingis, koja je bila pozitivna na kokain i pravdala se da je "droga umešana u sok od pomorandže", dok je veliku pažnju izazvala i suspenzija Marije Šarapove zbog uzimanja meldonijuma.

Decenijama sam pratio događaje i napravio sam sliku. Tenis je u prva četiri sporta kada je u pitanju doping. Postoji sumnja da u tenisu ima više anaboličkih supstanci. I sumnja je sasvim opravdana. Razlog je intenzitet sporta. Ovo nije samo čista spekulacija, već razmatranje svih veza unutar i van turnira.
pročitajte još

Bitkoin ponovo PAO

Autor: Mondo.rs

#Novak Đoković

#Rafa

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#anti-doping

#doktor

#doping

#droga

#lrkovi

#nemački specijalista

#nole

#novak

#optužbe

#tenis

#đoković