Obuhvata knjige Nemanjići – U ime oca, Nemanjići – Dva orla i Nemanjići – U ime sina

Od autora bestselera Kainov ožiljak Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića prvi put u jednog knjizi stiže objedinjena trilogija o Stefanu Nemanji – Senka i san, koja obuhvata knjige Nemanjići – U ime oca, Nemanjići – Dva orla i Nemanjići – U ime sina 📕📜📃.

Uzbudljiva koliko i poučna, ova mešavina istorije i bajke baca novo svetlo na lik i delo jednog od najvažnijih srpskih vladara i postavlja pitanje: da li je ovaj život samo senka i san? I kada sanjamo, da li su naši snovi veliki kao što su bili snovi župana Nemanje Zavidovića 🧐?

Posebne primerke knjige sa potpisima autora možete poručiti na sajtu laguna.rs. Pretprodaja važi samo za porudžbine sa teritorije Srbije i traje do 12. juna, a sve knjige poručene u pretprodaji biće poslate kurirskom službom 14. juna i isporučene u sredu 15. juna, na dan izlaska knjige.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Pisana prijemčivim i pitkim jezikom, bogata istorijskim podacima i zanimljivim činjenicama u vezi sa epohom i duhom vremena, ovo je priča o Stefanu Nemanji, sinu Zavide, ocu kraljeva i svetaca i rodonačelniku najpoznatije srpske vladarske loze. Prateći glavnog junaka od kada je bio dečak, kroz godine uspona i padova, ljubavi i ratovanja, uspeha i iskušenja, priča se dotiče ne samo biografije vladara koji će se upokojiti pod imenom Sveti Simeon već i presudnih događaja koji su menjali lice tadašnje Evrope i sveta. Čitalac će biti uz Nemanju dok bude sazrevao, donosio zakone, zidao tvrđave i zadužbine, mirio zavađene kneževe, ratovao u brojnim bitkama, osnivao i podjednako čuvao porodicu i državu.

Knjiga je oplemenjena ilustracijama i vinjetama slikara i strip-autora Dragana Paunovića.

– Trilogija o Stefanu Nemanji oduvek je bila zamišljena kao jedna priča podeljena u tri dela – kaže Dejan Stojiljković. – Tako da se logički nametalo da je u jednom trenutku ponudimo čitaocima kao celinu, u jednoj knjizi. U međuvremenu je stasala i nova generacija čitalaca koja nije bila u prilici da se upozna sa knjigama kada su inicijalno objavljene, tako da smo na ovaj način udahnuli novi život trilogiji. Naravno, priča o Nemanjićima je uvek aktuelna, ipak su to osnivači naše države i naša najpoznatija vladarska dinastija koja je dala državnike, svece, ratnike... Takođe, veoma mi je drago što u ovom izdanju ilustracije Dragana Paunovića dobijaju novi kontekst i daju potpuno drugačiji ugođaj čitaocu.

Knjiga Senka i san naći će se od 15. juna u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Senka i san

#bookish

#knjiga

#trilogija