Mihailo pored svih problema ima i skoliozu i veliki deformitet grudnog koša, što mu u mnogome otežava disanje, a Milica još uvek ne hoda, kasni u psihomotornom razvoju za svojim vršnjacima. 😥

POMOZIMO da mališani DOBIJU bitku za bolji život!

Milica i Mihailo Lukić rođeni (2013) prevremeno rođeni blizanci su nakon teškog porođaja koji je ostavio niz komplikacija po njih, poput krvarenja na mozgu, ciste, PVL i još mnogo toga, dobili svoje dijagnoze.

Mihailo je rođen sa 1% šanse da će preživeti, posle nekoliko operacija glave i mozga, krvarenja na mozgu 4 stepena, hidrocefalusa, stalnih infekcija i konstantnih epi napada, problema sa plućima, očima, operacije tromba na srcu, posle svakodnevne borbe za život posle godinu dana je pušten na kućno lečenje.

Zaostaje u psihomotornom razvoju, ne sedi, ne hoda, ne govori, i u potpunosti je zavistan od tuđe pomoći. Takođe, na sve to Mihailo ima skoliozu i veliki deformitet grudnog koša, što mu u mnogome otežava disanje, ali i pored svega Mihailo je veliki borac i nikad ne odustaje.

Milica ima veliki broj dijagnoza i njeno stanje prati mnogo lekara, fzijatar, neurolog, ortoped, oftamolog i drugi stručnjaci. Još uvek ne hoda, kasni u psihomotornom razvoju za svojim vršnjacima i to joj u mnogome otežava da se uključi u normalan socijalan život, rađene su joj dve operacije kod Rusa gde se pomak primećuje ali nedovoljno.

Sredstva su joj potrebna za svakodnevne fizikalne i neurostimulativne tretmane, operacije kod Rusa, rehabilitacije, radne terapije, ortopedska pomagala, logoped, defektolog, redovne MR i skenere, vitamine i suplemente.

Za njihove roditelje ovi tretmani su preskupi i nisu u mogućnosti da sami finansiraju lečenje zato mole sve humane ljude da im pomognu kako bi Milica i Mihailo imali bolje sutra!

Uplatom na dinarski račun:

165-7010855807-48, Addiko banka

160-6000000838286-13, Banka Intesa

Uplatom na devizni račun:

IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme:

paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)

Svrha uplate: "Mihailo i Milica Lukić"

Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu.

E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

Autor: Redportal.rs

#Pomoć

#deca

#novac