Koliko ste dobri prema svojoj jetri?

Tokom zime, kada su naÅ”a tela liÅ”ena svežih hranljivih sastojaka, vitamina D od direktne sunčeve svetlosti i vežbanja u prirodi, nedelja detoksikacije je jako bitna. Sveži sokovi, smutiji i supe su obavezni tokom detoksikacije. Oni pomažu probavnom sistemu, dajući mu vremena da povrati dobre bakterije.

Moderan stil života koji je obeležen zagađenjima, stresom, nekvalitetnom prehranom odražava se na jetri. Da bi funkcionisala Å”to bolje, jer njena uloga u organizmu je esencijalna, počastite sebe ovom aromatičnom zelenom supom za detoks jetre

Foto: Unsplash.com

Jedan od najboljih poklona vaÅ”oj jetri je upravo ova zelena detoks supa koja će joj pomoći u njenoj ključnoj ulozi - čiŔćenju i filtriranju krvi.

Sastojci:

- 1 kaŔika maslinovog ili kokosovog ulja

- 1 luk

- 1 kaÅ”ičica izrendanog đumbira

- 2 čena iseckanog belog luka

- 1 stabljika celera

- 3 Ŕoljice iseckanog brokolija

- 1 kaŔičica soli

- 3 Ŕoljice vode

- 1/8 kaŔičice bibera

Priprema: Zagrejte ulje u loncu srednje veličine na srednjoj vatri. Dodajte luk i đumbir pa meÅ”ajte. Dodajte beli luk, celer, brokoli i prstohvat soli i nastavite meÅ”ate joÅ” 2 minuta. Dodajte vodu, ostatak soli i biber. Neka provri, a potom poklopite lonac, smanjite vatru i ostavite joÅ” 20 minuta. Dodajte soli prema ukusu. Prijatno!

Autor: redportal.rs

#DETOKS

#zelena supa