Više od 15.000 fanova i poštovalaca legendarnog benda je došlo iz cele Srbije i regiona

Beogradska Štark Arena sinoć je bila opasana armijom ljudi svih životnih doba obučenih u crne majce sa istim natpisom, Iron Maiden. Više od 15.000 fanova i poštovalaca legendarnog benda je došlo iz cele Srbije i regiona da bi u prepunoj Štark Areni prisustvovalo spektaklu koji su Maideni priredili za njih.

Foto: Nemanja Đorđević

Kao što su i najavili, koncert u Beogradu, koji je održan u okviru svetske turneje Legacy of the Beast, je bio drugačiji i najbolji koncert koji su do sada izveli pred publikom u Srbiji. I posle 47 godina karijere i nebrojeno koncerata i dalje sve fasciniraju svojom energijom, svirkom, glasom, ali i novim, neviđenim scenskim izrazom i nastupom.

Sve to je potvrdila i publika koja ih je za svaku pesmu nagradila ovacijama i pevala zajedno sa njima. Britanska šestorka, predvođena Brusom Dikinsonom, je tokom dvočasovnog koncerta, sa dva bisa, izvela par pesama sa novog albuma Senjutsu, a potom i neke od svojih velikih hitova Sign of the Coss, Fear of the Dark, Hallowed, Iron Maiden, The Trooper, Run To the Hills, a svaka pesma je imala drugačiju scensku priču, drugačije boje i energiju, koje je podgrevalo puno pirotehnike i bacač plamena u Brusovim rukama.

Stalno se menjala scenografija, na binu su izlazili Ediji u drugačijem izdanju u skladu sa pesmom koju izvode. Tokom pesme Fight of the Icarus iza benda je lebdeo veliki Ikar, a tokom poslednje pesme Aces High iznad bine je letela i velika maketa aviona Spitfajer. Koncert Iron Maidena će svakako obeležiti 2022. godinu, a britanski muzičari su zadali zadatak svima i pokazali da su, bez obzira na godine, u sjajnoj formi i da maksimalno profesionalno doživljavaju i rade svaki koncert.

Autor: redportal.rs

#iron maiden

#koncert

#publika

#stark arena