Sve je postalo sekundarno u ovoj borbi

Invazija Rusije na Ukrajinu je možda označilo početak Trećeg dvetskog rata, a ruski predsednik Vladimir Putin mora biti poražen što pre ako svet želi da očuva civilizaciju - ovo je poruka koju je milijarder Džordž Soroš uputio u utorak prisutnima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Čak i kada borba prestane, kao što mora jednog trenutka, situacija se nikada neće vratiti na pređašnje stanje. Drugi problemi koji su zajednički za celo čovečanstvo, poput pandemije i klimatskih promena, izbegavanje nuklearnog rata i očuvanje globalnih institucija, morali su da padnu nisko na listi prioriteta. Zbog toga kažem da mislim da civilizacija možda i neće preživeti.

CEO i menadžer fonda Sorod fund Management LLC i osnivač Otvorenog društvaI poznat je po tome što koristi svoje enormno boogatsvo da "pomogne" stvaranje inkluzivnih demokratija.

Ali je, kako je rekao, posle septembra 11. plima počela da se okreće protiv koncepta Otvoreng društva. Kao rezultat toga, represivni režimi su u porastu dk su otvorena društva pod opsadom. Kako je naveo:

Danas, Rusija i Kina predstavljaju najveću pretnju otvorenom društvu.

Autor: redportal.rs

#Autokratija

#Demokratija

#Džordž Soroš

#Milijardr

#Soroš

#otvoreno društvo

#putin

#rusija