Feng shui stručnjaci upozoravaju

Spavaće sobe naš su prostor u kom se odmaramo, čitamo knjige, slušamo muziku, spavamo, odnosno, to je naš kutak za mir u kom provodimo dosta vremena. Zato feng shui ovoj prostoriji pridaje veliku važnost - ako se u spavaćoj sobi nakupi previše negativne i loše energije to se može odraziti i na raspoloženje, kreativnost, produktivnost, međuljudske odnose, ali i na zdravlje.

Položaj ogledala takođe igra bitnu ulogu - prema popularnoj filozofiji ogledala se smatraju provodnicima energije i jako je bitno na kom mestu u domu ćete ih postaviti. Ako u vašoj spavaćoj sobi postavite ogledalo na vratima ormara, pravite kardinalnu grešku. Recimo, ako se u ogledalu nalazi odraz bračnog kreveta to može doneti lošu energiju, distancu, razdvajanje, pa čak i mogućnost prevare.

Takođe, i ukoliko postavite ogledalo preko puta kreveta u kom samo vi spavate. to može smanjiti šanse za pronalazak partnera i pojačati osećaj usamljenosti.

Izbegavajte postavljanje ogledala okrenutog ka krevetu jer to može nepovoljno uticati na vašu energiju. Feng shui stručnjaci naglašavaju da ogledala odbijaju sve vrste energije, pa ukoliko položite ogledalo na jedan od pomenutih načina povećavate rizik i od loših snova i noćnih mora.

Još jedan od razloga je i česta situacija da ugledate sebe u toku noći u ogledalu što vas može jako uplašiti, naročito ako ste sanjivi i niste se potpuno budni.

Autor: Novosti.rs

#ogledalo

#spavaća soba