Najžešće borbe vode se oko gradova Severodonjecka i Lisičanska, u Lugansku, jednom od dva regiona koji čine provinciju Donbas na istoku zemlje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da između 50 i 100 Ukrajinaca gine svakog dana u borbama na istoku zemlje. Pri tome očigledno misli na ratne žrtve sukoba.

Najžešće borbe vode se oko gradova Severodonjecka i Lisičanska, u Lugansku, jednom od dva regiona koji čine provinciju Donbas na istoku zemlje, koju Rusi pokušavaju da osvoje.

Sergej Gajdaj, guverner Luganska, rekao je u televizijskom intervjuu da Rusija koristi "taktiku spaljene zemlje" i da je Severnodeck napadnut "iz četiri različita pravca". Ali on tvrdi da ruske snage nisu uspele da uđu u grad.

Dopisnica Gardijana iz Ukrajine, Ema Grem-Tompson, rekla je da je zemlja do sada bila manje transparentna po pitanju sopstvenih ratnih žrtava, dodajući da činjenica da je Zelenski otvoreno govorio o brojkama znači da je 3.000 Ukrajinaca ubijeno na istoku u poslednjih mesec dana. Jednom rečju o tome koliko su tu borbe brutalne.

Autor: redporal.rs

#Dobas

#Ukrajinski vojnici

#Zelenski

#borbe

#pogibija