Čuveni italijanski kritičar i istoričar umetnosti nije krio oduševljenje povratkom Đokovića u RIM

Kako prenosi portal Mondo, nakon što je u Rimu osvojio svoj prvi pehar na šljaci ove sezone Novak Đoković je dobio podršku sa neočekivanog mesta. Najpoznatiji italijanski istoričar umetnosti Vitorio Sgarbi stao je na njegovu stranu!

Sgarbi koji je poznat i po svom političkom angažmanu sada je istakao da je Novak imao pravo da se ne vakciniše, kao i da je pokazao svima da je zapravo bio u pravu.

Đoković je simbol slobode i hrabrosti. Đoković nije dobio samo jedan meč, već je pobedio sve koji su hteli da ga speče da igra.

On se dotakao i zabrana za ruske i beloruske sportiste, jer je rekao da ni nečiji lični stav, a ni nacionalna pripadnost ne mogu da budu razlog da nekome bude zabranjeno da nastupa.

Umetnost je individualna stvar, muzika je individualna, sport je individualan i ni vaše državljanstvo niti neki stav ne mogu da budu razlog da se spreči neko da dominira. Tako da ko god da je sprečio Đokovića da igra u Australiji - on je kukavica!

Nakon što su dozvolili Novaku da uđe u zemlju krenula su beskrajna suđenja na kojima je na kraju Đoković pobedio, ali je čista politička odluka oterala kralja Melburna sa njegovog omiljenog grend slema.

To je vlada nesposobnih koji su ga tretirali kao da je bolestan. Toliko je bio bolestan da je stigao u Italiju i osvojio turnir čim su ove zabrane koje su postavili nesposobni ukinute.

A na kraju je istakao da on stoji uz Novaka u ovom trenutku i imao je samo reči hvale za našeg velikana. 

Moramo da živimo u zdravom svetu, a bolesni moraju da se leče. A Đoković je pokazao kakav je čim su mu dozvolili da igra. Sada vidimo da živimo u svetu nesrećnih i u svetu kukavica. Đoković je sa druge strane simbol hrabrosti i slobode. Uz njega sam i podrđavam ga u ovom trenutku.

Autor: mondo.rs

#Belorusija

#Grend Slem

#Italijan

#Novak Đoković

#atp

#kukavice

#melburn

#najbolji na svetu

#nole

#novak

#rang lista

#rim

#rusija

#tenis

#zabrana igranja

#đoković